Actualitate

Au apărut CĂPUȘELE! 30 de oameni au ajuns de urgenta la spital. Avertismentul doctorilor este sa..

Au apărut CĂPUȘELE! 30 de oameni au ajuns de urgenta la spital. Avertismentul doctorilor este sa..O noua alerta in Romania, au reaparut capusele periculoase, 30 de persoane s-au prezentat de urgenta la Unitatea de Primiri Urgente de la spitalul Judetean Satu Mare, spunand ca au foast intepati de capuse, relateaza www.realitatea.net.

„Odată cu creşterea temperaturii, la Unitatea de Primiri Urgenţe sau la secţia de Boli Infecto-Contagioase din cadrul SJU Satu Mare, în ultimele zile s-au prezentat mai multe persoane care au fost înţepate de căpuşe.

În total, până acum au fost înregistrate un număr de 27 de persoane înţepate de căpuşe, 16 femei şi 11 bărbaţi, 13 dintre aceste persoane fiind copii şi adolescenţi cu vârste cuprinse între 4 şi 18 ani”, precizează SJU Satu Mare.

În majoritatea cazurilor, căpuşele au fost extrase la UPU, după care pacienţii au fost dirijaţi spre secţia de Boli Infecto-Contagioase pentru consult de specialitate.

„Specialiştii atrag atenţia persoanelor înţepate de căpuşe că, pentru prevenirea apariţiei unor complicaţii, acestea nu se rup, ci se extrag de la locul de inserţie cu o pensă. De preferinţă, extragerea căpuşei trebuie efectuată într-un cabinet medical sau spital. În cazul apariţiei unui edem (roşeaţă, umflătură) la locul înţepăturii, sau alte fenomene alergice, se recomandă ca persoana în cauză să se prezinte de urgenţă la medic”, a mai transmis SJU Satu Mare, conform Agerpres.

 

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *