Actualitate

Au fost semnate contractele pentru deszăpezirea drumurilor

Autorităţile din judeţul Prahova se pregătesc de iarnă. Au fost semnate contractele pentru deszăpezirea drumurilor judeţene în sezonul rece 2021-2022. Valoarea totală a contractelor de deszăpezire este de 14,7 milioane lei.
Autorităţile din Prahova se pregătesc de iarnă. Consiliul Judeţean (CJ) Prahova a semnat contractele subsecvente pentru deszăpezirea drumurilor judeţene în sezonul rece 2021-2022, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Liliana Maxim Minculescu.
Judeţul Prahova este împărţit în 10 sectoare, reţeaua de drumuri judeţene totalizând peste 1.000 de kilometri.

„Conform prevederilor în vigoare stabilite prin acordul-cadru, operatorii de profil trebuie să aibă pregătite utilajele de deszăpezire şi stocurile cu materiale antiderapante (sare şi nisip) până la data de 15 noiembrie 2021 şi să intervină până la 15 martie 2022, în funcţie de condiţiile meteo”, precizează sursa citată, potrivit Agerpres.

Cele 36 de utilaje ale firmelor care vor acţiona pe reţeaua de drumuri judeţene vor fi dotate şi în acest an cu dispozitive de monitorizare prin GPS. Stadiul pregătirilor va fi verificat în perioada următoare de către reprezentanţii conducerii CJ Prahova.

sursa

Citeste si...