Extern

Austria: De la 15 iunie nu mai e obligatorie purtarea măștilor în şcoli, magazine şi locuri turistice

Austria: De la 15 iunie nu mai e obligatorie purtarea măștilor în şcoli, magazine şi locuri turistice
Austria: De la 15 iunie nu mai e obligatorie purtarea măștilor în şcoli, magazine şi locuri turistice

Austria nu va mai solicita de la 15 iunie oamenilor să poarte măşti de protecţie împotriva coronavirusului în şcoli, magazine şi locuri turistice și nici nu va mai impune o limită de patru adulți la o masă în baruri și restaurante, a declarat vineri cancelarul Sebastian Kurz.

Anunșul a fost făcut în contextul în care Executivul a anunțat o serie de relaxare a măsurilor impuse în contextul pandemiei de Covid-19.

Austria a introdus un blocaj la începutul focarului și a avut cu mult mai puține decese pe cap de locuitor decât multe dintre statele vecine ale sale. A fost una dintre primele țări din Europa care a reușit să slăbească restricțiile, începând cu 14 aprilie. Magazinele, restaurantele, barurile, școlile și hotelurile s-au redeschis de atunci.

Cu toate acestea, autoritățile au solicitat oamenilor să poarte măști sau acoperiri de față alternative de pânză în magazine și în transportul public, o mișcare care vizează împiedicarea purtătorului de a-i infecta pe ceilalți.

Măștile folosite pentru prevenirea răspândirii Covid-19 nu mai sunt obligatorii de pe 15 iunie

Vineri, cancelarul Sebastian Kurz a declarat că de pe 15 iunie măștile de protecție care sunt folosite la prevenirea răspândirii pandemiei de SARS-CoV-2

„Măștile de față nu vor mai fi obligatorii în magazine sau la școală”, a spus Kurz într-o conferință de presă.

Pe de altă parte, măștile vor continua să fie obligatorii pe transportul public, în unitățile de sănătate, inclusiv farmaciile și la furnizorii de servicii în care distanța socială nu poate fi asigurată, cum ar fi la coafor, a adăugat el.

Se va ridica și limita care permite barurilor și restaurantelor să depășească cel mult patru adulți la o masă, iar timpul obligatoriu de închidere al licalurilor va fi prelungit cu încă două ore, de la 11:00, cât este impus acum, scrie Reuters.

„Suntem fericiți că putem face aceste ajustări, deoarece înseamnă reducerea restricțiilor. Dar sunt destul de sincer să adaug astăzi că, dacă situația se agravează, va fi necesară reintroducerea măsurilor la nivel regional ”, a spus Kurz.

Până în prezent, Austria a avut 16.575 de cazuri de coronavirus confirmate și 668 de decese.

Polonia: Măștile de protecție nu vor mai fi obligatorii

Și Polonia va relaxa regulile de purtare a măștilor de protecție la sfârșitul acestei săptămâni, deoarece va trece la următoarea fază de ușurare a restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus.

Astfel că, începând cu ziua de sâmbătă, 30 mai, oamenii nu vor mai fi nevoiți să-și acopere gura și nasul atunci când sunt în aer liber în locuri publice, precum și în unele medii interioare.

Totodată, cinematografele, teatrele și alte spații de divertisment, precum și facilitățile sportive, precum piscinele și sălile de gimnastică vor avea voie să se redeschidă începând cu 6 iunie.

Roma: Amenzi uriașe pentru cei care îşi aruncă măştile și mănușile pe străzi

În Roma, edilul Virginia Raggi, a semnat o ordonanţă care prevede amenzi între 25 de euro şi 500 de euro celor care aruncă pe stradă măştile sau mănuşile folosite ca protecţie împotriva noului coronavirusului.

Mai precis, în ordonanţă este prevăzut că până la 31 iulie se impune „interdicţia” de a arunca acest tip de obiecte în întregul spaţiu municipal şi amendarea celor care se fac vinovaţi de această infracţiune.

sursa

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *