Actualitate

Autoritățile palestiniene au reluat cooperarea în domeniul securității cu Israelul

Autoritățile palestiniene au reluat cooperarea în domeniul securității cu IsraelulForțele palestiniene din Cisiordania au reluat relațiile de cooperare cu Israelul pe care le suspendaseră în luna iulie în semn de protest față de politicile Tel Avivului privind Ierusalimul, a anunțat șeful poliței palestiniene.

„Coordonarea în domeniul securității între palestinieni și serviciile israeliene a fost reluată la fel cum era înainte de a fi sistată”, a declarat Hazem Attallah, șeful poliției.

În luna iulie, președintele Autorității Palestiniene, Mahmud Abbas, a ordonat sistarea cooperării cu Israelul în domeniul securității, cerând eliminarea detectoarelor de metal instalate în afara complexului din Ierusalim unde se află moscheea Al-Aqsa. Acestea au fost instalate în urma unui incident soldat cu uciderea a doi polițiști de către militanți.

Attallah a explicat că cooperarea între forțele de ordine în ceea ce privește combaterea infracționalității a continuat și în perioada anterioară, doar eforturile comune de prevenire a atacurilor militante au fost suspendate.

Oficialul palestinian a mai adăugat că forțele de poliție pe care le conduce sunt pregătite să impună ordinea în Fâșia Gaza.

Reporterntv.ro

Citeste si...