Extern

Avion militar cu 92 de persoane la bord, prăbușit în Filipine

Un avion militar cu 92 de persoane la bord, dintre care trei piloți, s-a prăbuşit duminică în sudul Filipinelor, cuprins apoi de flăcări. Generalul Cirilito Sobejana, șeful armatei, a declarat că cel puțin 40 de persoane au fost salvate, potrivit Reuters.

Aparatul de zbor, un C-130, s-a prăbuşit în timpul manevrelor de aterizare pe insula Jolo, în provincia Sulu, situată la aproximativ 1.000 km sud de Manila.
Cum s-a prăbușit avionul în Filipine
Avionul C-130 transporta trupe şi cinci vehicule militare când a ratat pista de aterizare. Avionul s-a prăbuşit „în timp ce încerca să capete din nou altitudine”. Majoritatea pasagerilor abia încheiaseră pregătirea militară de bază şi erau desfăşuraţi la Mindanao (sud), informează dpa.

ABS-CBN News a postat pe Twitter prima imagine în urma tragediei, în care se puteau vedea flăcările și fumul care ieșeau din fuzelajul distrus.

Generalul Sobejana a declarat că și alte persoane ar mai putea fi salvate.

„Echipele de salvare sunt la fața locului, ne rugăm să putem salva și alte vieți”, a declarat oficialul filipinez.

Armata este prezentă în sudul Filipinelor în contextul în care a fost raportată activitatea organizației islamiste Abu Sayyf, considerată periculoasă pentru Washington și căreia îi sunt atribuite mai multe atentate sânderoase, răpiri de turiști și misionari creștini.

sursa

Citeste si...