Actualitate

Bărbatul care a acoperit inscripțiile maghiare de pe indicatoarele din România, condamnat la închisoare cu executare

Tensiunile dintre români și etnicii maghiari se aprind și mai tare. Un bărbat din Bacău, care a acoperit cu vopsea neagră inscripția în limba oficială a statului condus de către Viktor Orban, de pe mai multe indicatoare bilingve din județul Harghita, a fost condamnat la închisoare.

Cetățeanul care a vandalizat indicatoarele a primit condamnarea cu executare în primă instanță, a anunțat publicația regională transilvană Szekelyhon. Bărbatul a fost condamnat pentru vandalism. Incitarea la urmă împotriva comunității maghiare a fost omisă din rechizitoriu, a hotărât procurorul din Odorheiul Secuiesc, în baza plângerilor depuse.
Cum a fost prins bărbatul care a șters denumirile maghiare de pe indicatoare
Bărbatul condamnat, în vârstă de 30 de ani, a vopsit indicatoarele în data de 5 ianuarie, în mai multe localități, printre care Odorheiu Secuiesc și Miercurea Ciuc.

Poliţia Locală din Odorheiu Secuiesc a reuşit identificarea făptaşului cu ajutorul înregistrărilor de pe camerele de supraveghere, în baza plăcuţelor de înmatriculare. Acesta şi-a recunoscut fapta atunci când a fost căutat de poliţie, iar spray-ul cu vopsea a fost descoperit asupra sa.

Pe lângă cele șase luni de închisoare cu executare, I.G. este obligat să plătească o despăgubiri în cuantum de 1.899 de lei către CNAIR.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs la Tribunalul Harghita.

sursa

Citeste si...