Politica

Băsescu: Iohannis trebuie să îndepărteze de pe lângă el guriști de tipul lui Orban, Rareș Bogdan.

Băsescu: Iohannis trebuie să îndepărteze de pe lângă el guriști de tipul lui Orban, Rareș Bogdan.Curtea Constituțională a respins inițiativele legislative de modificare a Constituției, în sensul interzicerii amnistierii sau grațierii corupților, cu argumentul că măsura ar încălca principiul egalității și ar echivala cu o suprimare a demnității umane.

CCR a luat o decizie care nu putea fi alta, susține europarlamentarul PMP Traian Băsescu.

Fostul șef de stat a insistat că lupta împotriva corupției nu poate fi purtată cu încălcarea legilor și a Constituției
Eu am mai spus că nu poți introduce o interdicție de amnistie și grațiere pentru o categorie, corupții, iar de violatori, de exemplu, să spui că pot fi grațiați. Cred că CCR a luat o decizie care nu putea fi alta. Sunt alte mijloace de luptă împotriva corupției, dar nu încălcarea Constituției!

Acum discutăm de un demers neconstituțional al președintelui. Românii au venit într-o capcană din dorința de a da frâu liber luptei anticorupție, o dorință legitimă la popor. Oamenii au votat”, a declarat Traian Băsescu.

Întrebat dacă Iohannis i-a păcălit pe români, Băsescu a răspuns: ”cu sau fără voia lui, da! Și-a pus în față guriștii de serviciu de tip Rareș Bogdan, Siegfried Mureșan și, în numele Europei pe care guriștii au pretenția că o respectă, președintele a mers în siajul acestei propagande. Eu știu aparatul tehnic, pentru că nu l-a schimbat Iohannis. Aparatul tehnic al președinției nu putea să-i livreze gogoși lui Iohannis”.

Consecințele sunt că președintele trebuie să îndepărteze de pe lângă el guriști de tipul lui Orban, Rareș Bogdan, cine o mai fi printre marii susținători a oricărei prostii numai favorabilă președintelui să fie. Oamenii ăștia să-și vadă de drum și președintele să se bazeze pe oameni serioși, nu pe guriști”, a declarat europarlamentarul PMP.

Băsescu a mai spus că Ludovic Orban, Rareș Bogdan și alții cu care se consultă Iohannis sunt ”guriștii care n-au nimic în cap și care tot îl asigură că rup tot. Să-și vadă de treaba lor! Președintele e deasupra unor guriști de doi bani, lipsiți de responsabilitate”.

sursa

Citeste si...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *