Politica

Băsescu: Scutul de la Deveselu, mai actual ca oricând. Îl putem lua şi pe Putin acolo, să vadă că sistemul e orientat în primul rând pentru a preveni loviturile Iranului

Băsescu: Scutul de la Deveselu, mai actual ca oricând. Îl putem lua şi pe Putin acolo, să vadă că sistemul e orientat în primul rând pentru a preveni loviturile IranuluiFostul președinte Traian Băsescu a declarat, în contextul escaladării tensiunilor din Orientul Mijlociu, că scutul antirachetă de la Deveselu ar putea fi folosit dacă Iranul va ataca un aliat al Statelor Unite.

„Acum îl putem lua şi pe Putin la Deveselu, să vadă că sistemul de acolo e orientat în primul rând pentru a preveni lovituri ale Iranului.

În momentul de față a devenit mai actual ca oricând scutul, că o nevoie de securitate, nu doar pentru România, ci pentru toată regiunea pe care scutul o protejează. Să sperăm că în curand va fi gata şi investiţia din Polonia, ceea ce va genera securitate în aproape toate ţările Uniunii Europene”, a declarat Traian Băsescu, pentru Digi24.

Acesta a precizat că scutul antirachetă de la Deveselu ar putea fi folosit în contextul în care Iranul ar dori să dea o lovitură unui aliat al SUA: „Să lovească SUA e foarte greu. Dar ar putea să-i dea prin cap nevoia de a-şi arăta capabilităţile militare, încercând să lovească un aliat al SUA”.

sursa

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *