Sanatate

Beatrice Mahler avertizează: Oamenii nu mai vin să se testeze

Managerul Institutului ”Marius Nasta” din Bucureşti, Beatrice Mahler, a tras un semnal de alarmă asupra faptului că tot mai puţini români se prezintă la medic pentru testare chiar dacă prezintă simptome. Mahler avertizează că, în lipsa unor anchete epidemiologice, s-ar putea ajunge la un nou val de îmbolnăviri.
Managerul Institutului ”Marius Nasta” din Bucureşti, Beatrice Mahler, nu exclude ca în perioada următoare să asistăm la o nouă explozie de cazuri COVID-19.

Mă îngrijorează un aspect, în acest moment oamenii nu mai vin să se testeze, stau acasă, și vin când manifestă simptome. Sunt persoane care stau la domiciliu cu COVID și nu solicită testare, iar cel mai mare motiv este stigma, stigma cu care i-au tratat vacinii și prietenii, preferă să se retragă și să iasă din boală singuri fără să afle lumea. Există riscul că nefiind declanșată anchetă și o parte din cunoscuți să fie bolnavi, putem să ne așteptăm la o explozie de cazuri în viitor și să nu știm de unde vin”, a spus Beatrice Mahler

sursa

Citeste si...

Antena24.ro

Redactia Antena24.ro info@antena24.ro