Sanatate

Beatrice Mahler: „Tinerii nevaccinați au șansa de două ori mai mare să facă o formă de boală severă”

Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”, a explicat în emisiunea Actualitatea cu Tudor Mușat, că noua tulpină Delta de COVID-19 provoacă un număr de infectări mult mai mare în rândul tinerilor, comparativ cu valurile precedente:

“Tulpina Delta a venit cu surprizele ei. Tinerii nevaccinați au șansa de două ori mai mare să facă o formă de boală severă, să ajungă în terapie intensivă. Rămâne același risc pentru persoanele de 60 de ani care atunci când se infectează cu tulpina Delta au un risc de nouă ori mai mare să ajungă în terapie intensivă. Riscul pentru persoanele în vârstă rămâne mare, dar de data asta avem și categoria persoanelor tinere”,a declarat Beatrice Mahler.

Aceasta a atras atenția că inclusiv persoane vaccinate pot fi infectate dacă încărcătura virală a persoanei contagioase este mare:
“O mare majoritate dintre ei cred că această boală nu o să-i atingă, că au scăpat de toate valurile. De data asta însă tulpina este mult mai contagioasă, mult mai agresivă. În moemntul în care o persoană este bolnavă într-un grup de prieteni se îmbolnăvesc toți. Din păcate și cei care sunt vaccinați dacă încărcătura virală a persoanei care este bolnavă și sintomatică este mare.

Riscul pentru o persoană vaccinată este mult mai mic de a ajunge în spital, șansele să treacă prin boală mult mai ușor, dar să fie sursă pentru infecție”, a mai spus Beatrice Mahler.

sursa

Citeste si...