Politica

Beatrice Mahler: „Un pat la ATI se eliberează doar când pacienții MOR. Va fi extrem de greu”

Beatrice Mahler trage un semnal de alarmă privind numărul mare al pacienţilor covid în stare gravă, precizând că paturile la ATI se eliberează doar când moare cineva.
Explozie de infectări COVID-19. Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, luni la prânz, în Bucureşti nu mai era niciun pat liber în secţiile ATI pentru bolnavii COVID-19. Beatrice Mahler trage un semnal de alarmă privind numărul pacienţilor covid în stare gravă.
Managerul Institutului Marius Nasta a declarat că paturile se eliberează doar când pacenții mor.

Orice pat se ocupă în câteva minute. Secția e plină și ea. Locurile eliberate s-au eliberat doar pentru că pacienții nu au reușit să treacă prin afecțiune cu bine.

Suntem pe punctul în care numărăm paturile libere ca urmare a externării, dar sunt foarte puține. Gărzile sunt greu de dus, nu avem locuri pentru pacienții Covid, nu mai vorbesc de ATI. Presiunea e deja în secții.

Am putut interna pacienți azi (luni – n.r.), dar din păcate am pierdut foarte multe vieți în acest weekend. Este o situație extrem de dificilă. Aceste vieți pierdute ne marchează pe toți. Pierdem un număr mare de oameni, deoarece afectarea cu care vin e extrem de mare, capacitatea lor pulmonară este important afectată. Ei vin foarte târziu, sunt foarte puține șanse medicale de succes în cazul lor.

Am avut unde să internăm, dar pentru că unii pacienți au pierdut lupta cu viața„, a declarat Beatrice Mahler

sursa

Citeste si...