Extern

Belgia: Angajații obligați să lucreze de acasă, după explozia cazurilor de COVID-19

Belgia și-a înăsprit miercuri restricțiile legate de coronavirus, obligând utilizarea mai largă a măștilor și impunând munca de acasă, pe măsură ce cazurile au crescut în cel de-al patrulea val Covid, relatează Reuters.

Restricții dure în Belgia în contextul valului patru COVID-19
De sâmbătă, toți cei aflați în locații interioare, cum ar fi cafenelele și restaurantele, vor trebui să poarte mască dacă nu sunt așezați, iar regula se va aplica celor cu vârsta de 10 ani sau mai mult. Pragul de vârstă anterior a fost de 12 ani.

Antena24.ro, – ,Fi bine informat la orice ora

Cluburile de noapte vor fi obligte să testeze clienții. Persoanele care doresc să mănânce într-un restaurant sau să meargă deja la teatru trebuie să prezinte un permis Covid, care să arate vaccinarea, un test negativ sau recuperarea recentă.
Cei mai mulți belgieni vor trebui, de asemenea, să lucreze de acasă patru zile pe săptămână până la jumătatea lunii decembrie și trei zile după aceea.

Belgia are una dintre cele mai mari rate de cazuri pe cap de locuitor din Uniunea Europeană, la aproximativ una la sută de persoane în ultimele 14 zile, potrivit Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor.

„Semnalele de alarmă sunt toate roșii”, a declarat premierul Alexander De Croo într-o conferință de presă. „Cu toții am sperat să avem o iarnă fără coronavirus, dar Belgia nu este o insulă.”

Noile restricții sunt încă mai blânde decât blocarea impusă persoanelor nevaccinate în Austria și scurtarea orelor de deschidere a barurilor și restaurantelor în Olanda

De Croo a spus că Belgia plănuiește să ofere doze de rapel, în prezent limitate în principal la vârstnici, populației mai largi.

Creșterea infecțiilor din Belgia a fost cea mai accentuată în regiunea de nord a Flandrei, unde ratele de vaccinare sunt mai mari, ceea ce a determinat reducerea restricțiilor în octombrie.

sursa

Citeste si...