Trimite-ne imagini si mesaje pe WhatsApp - 0757477968

Ne puteti contacta prin e-mail: info@antena24.ro sau pe facebook: facebook.com/antena24.ro

Actualitate

Biciclist, bătut cu picioarele de o persoana care s-a dat drept poliţist

Biciclist, bătut cu picioarele de o persoana care s-a dat drept poliţist
gazetadecluj.ro

Incident incredibil, sâmbătă, 9 decembrie, în faţa pieţei din cartierul Zorilor! După ce un biciclist s-a trezit cu pista ocupată maşini şi a lipit pe parbrizele acestora stickere prin care îi îndemna pe posesorii autoturismelor să respecte regulile de circulaţie, un proprietar furios l-a bătut pe acesta, în faţa soţiei sale însărcinate. În învălmăşeală, femeia agresorului a intervenit să-l oprească, însă a încasat şi ea nişte lovituri, ajungând în spital. Acum ciclistul, om paşnic şi membru de 25 de ani al Clubului de Cicloturism „Napoca” a intrat în belea, fiindcă bătăuşul avea alături nişte prieteni care declară, sub jurământ, că tocmai el a început bătaia.

„S-a recomandat drept poliţist şi apoi m-a luat la picioare în cap”!

Teodor Botez este membru fondator al Clubului de Cicloturism „Napoca”, o asociaţie care se luptă pentru drepturile bicicliştilor. Sâmbătă, acesta trecea prin faţa pieţei din Zorilor şi a văzut câteva maşini parcate, ilegal, pe pista de biciclete. Aşa că omul a lipit pe parbrizele autoturismelor stickere care îndeamnă la respectarea regulilor de circulaţie. Povestşte bărbatul, bătut-cobză, pe coridoarele I.M.L.Cluj: „După ce încheiasem lipitul, de vizavi a apărut un ins, însoţit de o femeie care m-a somat să-mi dezlipesc stickerul de pe parbrizul maşinii sale. Mă întrebase iniţial dacă-i amendă, dar eu i-am spus că e doar o informare din partea noastră că a parcat ilegal pe pistă. Mi-a zis că-i poliţist, după care şi-a pus cumpărăturile în portbagaj iar soţia lui a început să dezlipescă stickerul. Apoi, imediat după aceea individul s-a apropiat de mine şi a început să mă lovească cu piciorul în cap, de patru cinci ori, în serie. Iar dacă restul loviturilor mă atinseseră în cască, deformând-o, un şpiţ al lui m-a nimerit chiar în arcadă. În tot acest timp amândoi trăgeam de lanţul cu care voiam să-mi asigur bicicleta, iar eu îi spuneam – după ce încasasem deja – că o să-i dau cu lanţul în cap. Între timp s-a interpus soţia lui, moment în care m-a lovit în picior cu bocancul şi m-a secerat, după care m-a lovit, tot cu piciorul, în torace. Am făcut stop respirator, de la impact şi n-am mai ştiut de mine câteva zeci de secunde, până mi-am revenit”. Abia după aceea Teodor Botez a anunţat poliţia şi când oamenii legii l-au ameninţat că-l pot amenda pentru distrugere, acesta a spus că-şi cheamă avocatul, moment în care aceştia s-au mai înmuiat. Între timp a venit şi ambulanţa, care l-a transportat pe Botez la U.P.U., nu înainte de a i se verifica tensiunea, iar poliţiştii au mai făcut un gest care victimei i s-a părut extrem de curios: i-au spus că i-au dat bătăuşului telefonul său ca să se înţeleagă, pentru că de fapt i-ar fi agresat acestuia soţia, fapt confirmat şi de martori, prietenii bătăuşului… „Eu le-am spus că nu fac nicio înţelegere până când nu văd în ce stare mă aflu şi că doresc neapărat să depun plângere împotriva individului”, adaugă Botez. Între timp bărbatul este poftit în cabinetul de consultaţii al instituţiei, de unde se întoarce cu un certificat medico-legal în care i s-au recomandat între 11 şi 12 zile de îngrijiri. A doua zi îl apelez telefonic pe Teodor Botez, care-mi mărturiseşte: „Am depus deja plângere împotriva agresorului , la Secţia 6 de Poliţie din cartierul Zorilor şi am aflat că nu-i poliţist, aşa cum se prezentase. Dar am mai aflat şi că soţia lui e în spital iar prietenii lui vor să declare că am lovit-o pe doamna. Vă rog să mă credeţi, la cât eram de ameţit după picioarele luate în cap habar n-aveam pe ce lume mă aflu, darmite să mai dau şi în femeie! Iar dacă-s vinovat pentru sticker o să plătesc eu sau asociaţia care mi-a furnizat stickerul”!

Punctul de vedere al şefului Clubului Cicloturism „Napoca”

Radu Mititean, directorul executiv al Clubuluii Cicloturism „Napoca”, s-a arătat uimit de această situaţie: „Îl cunoaştem pe dl. Botez de 25 de ani şi niciodată n-a avut vreun incident sau vreo ieşire violentă faţă de cineva, mai mult el e unul dintre fondatorii clubului. De asemenea el este cel care le explică tinerilor membri ai noştri să se poarte cu calm, în asemenea situaţii. Iar aceste sitickere pe care le lipim pe parbrizele celor care parchează pe pistele de biciclete sunt rezultatul unor îndelungi studii şi reprezintă o atenţionare amabilă a şoferilor care şi-au imobilizat ilegal maşinile pe pistele de biciclete, în ideea că poate n-au observat că este pistă acolo deoarece unele sunt într-un culoar insuficient semnalizat sau multe sunt locuri noi pentru şoferi care nu ştiu ce înseamnă. Nu există nicio sancţiune, răzbunare, constrângere asupra şoferilor deoarece noi le punem pe maşinile în care nu vedem un om – sau lângă ele – fiindcă altminteri le atragem atenţia doar verbal iar autocolantele sunt făcute în aşa fel încât să se dezlipească uşor şi să nu lase urme pe parbriz, tocmai ca să nu poată nimeni spune că i-am adus vreun prejudiciu, nici că l-am imobilizat. Am verificat îndelung legislaţia şi n-am identificat niciun text care să spună c-ar fi ilegal aşa ceva”.

Gazetadecluj.ro

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *