Extern

Biden poate „marca independența” față de Covid-19 pe 4 iulie

Președintele Joe Biden a spus că speră că America poate „marca independența” față de Covid-19 pe 4 iulie dacă oamenii vor fi vaccinați.

În primul său discurs de prim-ministru în calitate de președinte, domnul Biden a spus că va ordona statelor ca toți adulții să fie eligibili pentru vaccinare până la 1 mai.

Măsurile actuale acordă prioritate oamenilor în funcție de vârstă sau starea de sănătate.

Domnul Biden vorbea exact la un an până a doua zi după ce focarul a fost clasificat drept pandemie globală.

O jumătate de milion de americani au murit de atunci – mai mult decât numărul morților din primul război mondial, al doilea război mondial și războiul din Vietnam combinate.

Școlile au fost închise, afacerile închise și oamenii ținute la distanță.

Cum arată 500.000 de morți în SUA
Șomer în SUA: „Nu știu ce să fac”
Anul trecut, mulți americani au fost obligați să renunțe la paradele elaborate, spectacole de artificii și petreceri care apar în sărbătoarea națională din 4 iulie, care marchează independența față de Marea Britanie.

În discursul său, președintele Biden a spus că nu se așteaptă ca evenimentele mari să poată continua, dar speră că grupurile mici se vor putea reîntâlni.

„Dacă facem acest lucru împreună, până la 4 iulie, există șanse mari ca dumneavoastră, familia și prietenii să vă puteți reuni în curtea din spate sau în cartierul dvs. și să luați un mic dejun sau un grătar și să sărbătoriți Ziua Independenței”, a spus el.

„După un an lung și dur, acest lucru va face ca această Ziua Independenței să fie cu adevărat specială – în care nu numai că ne marcăm independența ca națiune, ci începem să ne marcăm independența față de acest virus”.
sursa

Citeste si...