Publicitate
Scitech

Bill Gates, investiţie uriaşă în afacerea care va schimba complet lumea

Publicitate

Breakthrough Energy Ventures, firma condusă de Bill Gates, a investit o sumă considerabilă într-un start-up din Massachusetts, care captează dioxidul de carbon direct din aer. Până acum s-au strâns 80 de milioane de dolari!
Bill Gates, investiţie uriaşă în afacerea care va schimba complet lumea! Institutului de Tehnologie din Massachusetts a dezvoltat un tip de plastic care poate extrage selectiv CO2 dintr-un amestec de gaz, atunci când acesta este încărcat cu electricitate. Start-up-ul afirmă că materialul său ar putea reduce energia totală utilizată în captarea directă a aerului cu 70% sau chiar mai mult!
Tehnologia Verdox Inc. a fost fondată în 2019 şi este operabilă doar la scară de laborator. Brian Baynes, director executiv, a anunţat că spune că descoperirea recentă a echipei sale a le-a dat investitorilor încredere să pună în joc o sumă mare de bani, deși tehnologia se află într-un stadiu incipient de dezvoltare. „Noua finanțare ar trebui să dispună de suficient capital pentru patru sau cinci ani. O parte din el va fi cheltuită pentru construirea a trei prototipuri în 2022, care ar putea capta până la 100 de kilograme de CO₂ pe zi, adică aproximativ 35 de tone într-un an. Un prototip își propune să capteze direct CO₂ din aer, în timp ce celelalte îl vor capta din fabrici”, a declarat Brian Baynes.

sursa

Publicitate
Publicitate

Citeste si...