Actualitate

BREXITUL loveste dur Romania, hotararea Theresei May declanseaza pierderi mari in investitii!

BREXITUL loveste dur Romania, hotararea Theresei May declanseaza pierderi mari in investitii!Veste rea pentru toti romanii, brexitul declanseaza mari pierderi pe piata din Romania, relateaza jurnalmm.ro.

„Marile bănci de investiţii cu sediul la Londra vor începe mutarea operaţiunilor în alte oraşe ale Uniunii Europene, odată ce articolul 50 va fi declanşat de premierul britanic, Theresa May”, notează Bloomberg.

Iar printre oraşele preferate de bănci după Brexit sunt Dublin şi Frankfurt. Florin Furdui, country manager Portland Trust România, spune că Brexitul este un element pozitiv pentru piaţa din România.

„Factorul geopolitic, Trump, Brexit, dar şi cresterea economică constantă a Romaniei a făcut ca organizaţii mari din zona de IT şi BPO să rămână factorii principali ai cererii pe zona de birouri, şi asta va creşte în continuare pentru că Brexitul a devenit deja o realitate.

Pieţe adiacente României cum ar fi Polonia, Cehia, Ungaria, sunt deja la un nivel de saturare, chiar şi pe partea de costuri, semnificativ mai mari decât în România”, a declarat Furdui la un forum pe teme imobiliare organizat de Business Mark.

„Ca şi economie, noi funcţionăm pe principiul vaselor comunicante.

Ce nu se va întâmpla la Londra, se va duce la Frankfut, ce nu se duce la Frankfurt, se duce în Polonia.

Ce nu se duce în Polonia, va ajunge în România.

De aici interesul crescut pentru piaţa românească, care se va vedea nu doar pe zona de birouri, ci şi pe zona comericală, cu întârzierea de rigoare faţă de pieţele mai avansate faţă de noi”, mai spune Florin Furdui.

Furdui mai spune că aşteaptă de câţiva ani valul de investiţii, care „stă ca un tsunami la marginea României”, însă fondurile mari nu găsesc la noi portofolii mari, de bună calitate.

Unde se mută marile bănci de la Londra.

Goldman Sachs Group şi Citigroup se numără printre băncile care au pus deja ochii pe Frankfurt.

 

 

 

Citeste si...