Showbiz

Bumble Cofounder devine cea mai tânără femeie din lume, auto-făcută miliardară, datorită IPO

Whitney Wolfe Herd a încheiat ziua joi cu o valoare netă de 1,5 miliarde de dolari, pe baza închiderii acțiunilor Bumble la 70,55 dolari.]

Acțiunile aplicației de întâlniri Bumble au crescut joi în IPO, transformând CEO-ul și fondatorul său în vârstă de 31 de ani, Whitney Wolfe Herd, în cea mai tânără miliardară auto-făcută din lume. Pachetul său de aproape 12% din companie avea o valoare de 1,6 miliarde de dolari începând de la ora 12:40 EST, joi.

Acțiunile Bumble s-au deschis la 76 USD, mult mai mare decât prețul inițial IPO de 43 USD pe acțiune. Compania a debutat la câteva ore după deschiderea piețelor joi.

Potrivit prospectului Bumble, Wolfe Herd deține 21,54 milioane de acțiuni, echivalent cu 11,6% din companie. Pe lângă faptul că este cea mai tânără miliardară din lume, ea este și cea mai tânără femeie CEO care a luat vreodată o companie publică în SUA.

Bumble este a doua mare aplicație de întâlniri care devine publică, după IPO-ul Match Group, părintele Match.com din 2015. Match Group a încercat să cumpere compania lui Wolfe Herd în 2017 cu 450 de milioane de dolari. La 76 de dolari pe acțiune joi după-amiază, capitalizarea de piață a Bumble este de 8,6 miliarde de dolari. Match Group, care deține și aplicația de întâlniri Tinder, are o capitalizare de piață de 45 de miliarde de dolari.

Bumble a raportat venituri de 417 milioane dolari în primele nouă luni ale anului 2020, în creștere de la 363 milioane dolari în același interval de timp din 2019. Match Group este mult mai mare: a raportat venituri de 1,7 miliarde dolari în primele nouă luni ale anului 2020 și 1,5 miliarde dolari în cu un an înainte. Ca urmare a ofertei publice, compania din Austin a strâns 2,2 miliarde de dolari. Majoritatea fondurilor strânse în ofertă vor fi folosite pentru cumpărarea sau răscumpărarea acțiunilor de la proprietarii săi pre-IPO – și anume firma de capital privat Blackstone, care deținea aproape 91% înainte de ofertă, și Wolfe Herd. Prospectul detaliază, de asemenea, un împrumut de 120 de milioane de dolari pe care compania l-a acordat Wolfe Herd în ianuarie 2020, care a fost decontat un an mai târziu după ce Wolfe Herd a pierdut acțiuni Bumble în valoare de 95,5 milioane de dolari.
sursa