Actualitate

Buzău: bărbat a fost atacat de urs

Caz șocant la Buzău, unde un bărbat a fost atacat de urs în timp ce se afla cu animalele sale la păscut.

În Buzău, un bărbat în vârstă de 53 a ajuns la spital, după ce a fost atacat de un urs. Incidentul dramatic a avut loc în cursul dimineții de 9 august, în comuna Cozieni.

Totul s-a întâmplat când acesta se afla cu animalele sale la păscut. Bărbatul a dat peste o ursoaică cu pui.
Conform declarațiilor făcute de reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Buzău, bărbatul are 53 de ani și a suferit răni semnificative.

El a fost atacat de ursoaica cu pui chiar la ieșirea din satul Tulburea, unse se afla un teren la marginea pădurii. Jandarmii și polițiștii au căutat animalul, însă în zadar.

„Ieşise cu animalele în extravilan, la ieşire din sat unde are terenurile. Bărbatul are 53 de ani. Ar fi vorba de o ursoaică cu un pui, l-a atacat, a fost preluat de ambulanţă. Au venit poliţişti, jandarmi, ursoaica a dispărut, nu a mai găsit-o nimeni. Urşii ies în perioada aceasta din pădure pentru că au început să se facă prunele şi mai vin prin livezile de la marginea satului, de la marginea pădurii. Bănuiesc că i-a ieşit în faţă pentru că este primul atac de acest gen”, a transmis edilul
La U.P.U-SMURD a fost transportat un barbat, în vârsta de 53 de ani, din comuna Cozieni care a suferit un traumatism toraco-abdominal și multiple escoriatii, dupa ce a fost atacat de un urs. La acest moment, bărbatul este stabil hemodinamic și respirator, în curs de investigatii”, informează Spitalul Județean de Urgență Buzău.

sursa

Citeste si...