Extern

UPDATE: Căderea telecabinei din Italia: treisprezece persoane au murit in urma unui grav accident lângă lacul Maggiore

Accidentul s-a petrecut pe un serviciu care transporta pasageri din orașul turistic Stresa pe muntele Mottarone din apropiere, în regiunea Piemont.

Imaginile de pe scenă arată epava situată într-o zonă împădurită abruptă.

Oficialii au declarat că doi supraviețuitori, în vârstă de cinci și nouă ani, au fost duși cu elicopterul la un spital din Torino.

Oficialii de salvare alpină au confirmat într-un tweet de duminică seară că numărul final al celor implicați a fost de 13 morți și doi răniți, după ce numărul de morți a crescut constant în orele de după accident, pe măsură ce a fost percheziționată epava.

Cum a avut loc accidentul?
Cauza incidentului rămâne neclară, dar rapoartele locale sugerează că cablul care transporta vehiculul ar putea fi defect la aproximativ 300 m (984 ft) de vârful muntelui.

Serviciile de urgență declară că au fost alertați duminică chiar după ora 12:00 locală (11:00 BST).

Polițiștii și oficialii de pompieri s-au numărat printre cei care au răspuns, iar salvatorii se confruntă cu un loc accidentat pe teren abrupt și dificil.

Walter Milan, un purtător de cuvânt al salvării alpine, a declarat pentru rețeaua de televiziune RaiNews24 că resturile telecabinei au fost lăsate „mototolite”, căzând de la o înălțime ridicată.

Premierul italian Mario Draghi a descris prăbușirea ca pe un „accident tragic” și a declarat că primește actualizări de la ministrul infrastructurii și transporturilor, precum și de la oficialii locali.

„Exprim condoleanțele întregului guvern familiilor victimelor, cu un gând special pentru copiii grav răniți și familiile acestora”, a spus el într-un comunicat.

Ce știm despre telecabină?
Site-ul pentru serviciul Stresa-Alpine-Mottarone a spus că de obicei durează 20 de minute pentru a transporta pasageri la 1.491m deasupra nivelului mării.

Telecabina s-a deschis inițial în 1970 și a fost închisă pentru întreținere între 2014 și 2016.

UPDATE: Cei doi copii, cu vârsta de 5 și respectiv 9 ani, sunt de altfel singurii supraviețuitori ai accidentului.

„Acesta este bilanțul final (nouă morți și doi copii răniți – n.r.), având în vedere că telecabina transporta 11 persoane când s-a produs dezastrul”, a declarat Simone Bobbio, purtător de cuvânt al serviciului salvamont pentru regiunea Piemont, pentru agenția Reuters.

sursa
SURSA

Citeste si...