Social

Când începe și cât durează perioada de prohibiție în 2021?

Perioada de prohibiție generală pe anul 2021 a fost stabilită în intervalul 9 aprilie – 7 iunie (60 zile) pentru pescuitul în habitatele piscicole naturale, respectiv 24 aprilie – 7 iunie (45 zile) pentru pescuitul în apele de frontieră. În intervalele menționate, restricția se aplică tuturor speciilor de pești.

Prohibiția la știucă este în perioada 1 februarie – 15 martie (43 zile).

Prohibiția la șalău și biban este în perioada 28 martie – 7 iunie (72 zile).

Prohibiția la păstrăv este în perioadele 1 ianuarie – 31 martie 2021 și 1 octombrie 2021 – 31 martie 2022. Restricția se aplică pentru speciile de păstrăv indigen, curcubeu și fântânel, pescuitul păstrăvului de mare fiind interzis pe tot timpul anului.

Perioadele de prohibiție la scrumbie variază de la un sector al Dunării la altul, astfel:

  • de la Marea Neagră până la Cetatea Chilia, km 43, în perioada 5 aprilie – 14 aprilie (10 zile).
  • de la Cetatea Chilia, km 43 până la Vadul Oii, km 238, în perioada 9 aprilie – 23 aprilie (15 zile).
  • de la Vadul Oii, km 238, până la Chiciu, km 374,5, în perioada 19 aprilie – 3 mai (15 zile).
  • pescuitul scrumbiei este interzis în tot cursul anului în fața gurilor de vărsare a Dunării în mare pe o adâncime de 5km în largul mării și pe un coridor lat de 2km socotit câte 1km de o parte și de alta a axului brațelor Sfântu Gheorghe și Sulina, în fața brațului Chilia, lățimea coridorului interzis este de 1km spre sud de axul brațului, iar spre nord până la limita apelor teritoriale române.
  • in perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării se admite pescuitul în scop familial al scrumbiei folosind maximum 2 setci în perioada 9 aprilie – 18 aprilie, în zonele aprobate.

Mențiune: intervalele specificate pentru prohibiția la scrumbie se pot modifica ulterior în funcție de condițiile hidrologice.

Prohibiția la calcan este în intervalul 15 aprilie -15 iunie.

Este interzis pe tot cursul anului pescuitul următoarelor specii de pești: pietrarul, fusarul, ghiborțul de râu, cernușca, șalăul vărgat, aspretele, pecarina, guvidul de Razelm, zglăvoaca răsăriteană, lostrița, mihalțul, caracuda, coregonul, lipanul, păstravul de mare și sturionii.

sursa

Citeste si...