Actualitate

Când vor putea circula românii fără viză în America. Anunțul Comisiei Europene

Când vor putea circula românii fără viză în America. Anunțul Comisiei EuropeneComisia Europeană a prezentatun raport privind progresele înregistrate în sensul asigurării unei reciprocităţi depline în materie de vize cu Canada şi Statele Unite, în care analizează evoluţiile din ultimele şapte luni, document care conţine şi evaluarea eficienţei mecanismului de reciprocitate, relevă un comunicat al executivului UE.

Documentul arată că recent s-a realizat reciprocitatea deplină în materie de vize cu Canada, după ce aceasta a eliminat obligativitatea vizei pentru cetăţenii români şi bulgari, începând cu 1 decembrie 2017. Acelaşi rezultat a fost obţinut deja cu ţări precum Australia şi Japonia.

Realizarea reciprocităţii depline în materie de vize cu Canada demonstrează că eforturile noastre diplomatice şi dialogul nostru continuu cu această ţară dau roade. Împreună cu cele cinci state membre vizate, vom urma aceeaşi cale în relaţia cu Statele Unite ale Americii şi suntem hotărâţi să facem tot ce ne stă în putinţă pentru ca toţi cetăţenii UE să beneficieze de dreptul de călătorie fără viză”, a declarat comisarul european pentru migraţie, afaceri interne şi cetăţenie, Dimitris Avramopoulos.

Executivul UE va continua dialogul cu SUA şi cu cele cinci state membre vizate pentru a obţine reciprocitatea deplină în materie de vize. Reuniunea la nivel de înalţi funcţionari în domeniul justiţiei şi al afacerilor interne din UE şi SUA din 27-28 februarie 2018 şi reuniunea miniştrilor de justiţie şi afaceri interne din UE şi SUA din luna mai vor oferi ocazii pentru accelerarea în continuare a progreselor.

Comisia Europeană le va prezenta Parlamentului European şi Consiliului, cel târziu în toamna anului 2018, un raport privind progresele înregistrate cel târziu în toamna anului 2018.

Antena3.ro

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *