Actualitate

Candidatul de pe listele PNL Maramureș care are mari probleme cu legea, dar el se vrea senator

Candidatul de pe listele PNL Maramureș care are mari probleme cu legea, dar el se vrea senator
Candidatul de pe listele PNL Maramureș care are mari probleme cu legea, dar el se vrea senator

Listele de candidați propuse de PNl nu fac subiectul scrierii de astăzi, în schimb subiectul este un vajnic apărător al legii care se vrea senator, dar care are mari probleme legale chiar el.

Este vorba despre avocatul Cristian Țâgârlaș, cel care a candidat în mai multe rânduri doar pentru a obține scoruri amețitoare formate din două cifre, dar cu virgulă între ele.

Pentru că nu a avut succes la locale, deși și-a dorit din tot sufletul, își încearcă norocul la parmanetar și nu pentru orice mandat, ci pentru unul de senator. Să fie într-un ceas bun, numai că… băieții cu ochi albaștri de pe la DNA lucrează cu spor și spun că Țâgârlaș are mari probleme.

O spun și colegii de la detectivuldepresasoc.ro care au descris cu lux de amănunte speța.

Problemele cu DNA ale consilierului municipal Baia Mare și purtător de cuvânt al PNL Maramureș, Cristian Niculescu Țâgârlaș nu se mai termină. Exact între cele două tururi prezidențiale, Consiliul Local Sighetu Marmației trebuie să dezbată public o solicitare a Direcției Naționale Anticorupție (DNA) privind alte două contracte încheiate între avocatul Țâgârlaș și fostul edil, Ovidiu Neneș (foto). Aceată solicitare vine ca o bombă peste partidul care are la cârmă președintele țării și căruia este sigur că-i va obține un al dopilea mandat.

Din adresa DNA reiese faptul că Niculescu Țâgârlaș este martor în dosar. Vizat din plin este fostul primar Ovidiu Nemeș, condamnat într-un dosar asemănător, la 1 an și 6 luni de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, în cunoscutul dosar “Avocații”, unde implicat a fost și Cristian Niculescu Țâgârlaș.

Atunci, Țâgârlaș a fost nevoit să returneze banii de reprezentare juridică.

Un alt episod se scrie în aceste zile, după aceeași rețeță, de această dată în dosarul 139/P/2015. Din cercetările procurorilor reiese că fostul primar Ovidiu Nemeș, în calitate de reprezentant legal al orașului Sighetu Marmației ar fi încehiat cu martorul Cristian Niculescu Țâgârlaș, contractul de asistență juridică nr. 46 din 4 aprilie 2013, pentru redactarea unei întâmpinări într-un dosar civil al primarului și reprezentarea municipiului în același dosar, iar prin ordinul de plată nr. 177 din 26 iunie 2013, ar fi efectuat plata serviciilor juridice achiziționate în sumă de 2.840 de lei.

Procurorii consideră că acestă sumă primită de Țâgârlaș, reprezintă un folos patrimonial necuvenit, constând în onorariul avocațial încasat.

DNA mai precizează și faptul că edilul de atunci al Sighetului a încheiat cu Țâgârlaș și contractul de asistență juridică nr. 1 din 10 iunie 2013, având ca scop reprezentarea primăriei într-un dosar civil iar prin ordinul de plată nr. 128 din 10 iulie 2013 ar fi efectuat plata serviciilor juridice în sumă de 10.000 de lei, fiind tot un folos patrimonial necuvenit.

Procurorii s-au adresat Consiliului Local Sighetu Marmației pentru a obține informații cu privire la faptul dacă, în momentul încheierii acestor contracte, primăria avea persoane angajate la departamentul juridic, ce ar fi putut face același lucru pe care l-a făcut colegul de partid al primarului Ovidiu Nemeș.

Mai mult, DNA vrea să știe dacă pentru aceste contracte au existat Hotărâri ale Consiliului Local, fără de care, contractele sunt ilegale.

Ca și data trecută, sursele Detectivului de Presă ȘOC! ne-au declarat că primăria avea oameni specializați, ca oricare altă primărie de fapt, să soluționeze problemele juridice ale edilului și să reprezinte unitatea administrativ-teritorială în procesele pe rol.

Reamintim faptul că OUG 26 / 2012 la art. 1 alin (1) interzice angajarea de avocați de către autoritățile publice în condițiile în care există jurist în cadrul Primăriei. Prin excepție, alin (2) al aceleași Ordonanțe permite angajarea de avocați doar în cazuri speciale și doar cu acordul prealabil al Consiliului local.

Cu siguramă, Cristian Niculescu Țâgârlaș se va fofila, spunând din nou, că pe el nu-l interesează de unde și cum vin banii. Numai că, atât în calitate de consilier municipal, cât și în calitate de avocat, el ar fi trebuit să știe că este ilegal să încheie contractele respective în condițiile în care a făcut-o.

Având în vedere că nu este prima oară când Țâgârlaș aplică metoda stoarcerii banilor publici, prin metode ilicite, tare miroase și a abuz de încredere și un pic mai mult a premeditare.

Țâgârlaș: “Nu sunt vinovat!”

Contactat telefonic, avocatul Cristian Niculescu Țâgârlaș ne-a oferit următoarea declarație:

“Este un dosar vechi ca și celălalt. Au fost două contracte. Eu sunt martor, nu am nicio treabă, nu sunt nici suspect nici inculpat. Nu sunt vinovat. De ce să dau banii înapoi? Poate Ovidiu Nemeș nu este vinovat. Dacă instanța va decide o voi face”.
Detectivul de Presă ȘOC! este singura publicație care a dezvăluit faptul că avocatul Cristian Niculescu Țâgârlaș este implicat într-un nou dosar al DNA cu privire la două contracte încheiate între el și fostul edil din Sighetu Marmației, Ovidiu Nemeș. Citește mai jos:

DNA consideră că în alte două cazuri, consilierul local al PNL Baia Mare și purtător de cuvânt al PNL Maramureș a dobândit foloase patrimoniale necuvenite de pe urma asistenței juridice și a reprezentării unității administrative teritoriale din Sighetu Marmației în instanță, în sume de 2.840 lei într-un contract și 10.000 de lei în alt contract.
Țâgârlaș o acuză pe colega sa de partid, Daniela Onița Ivașcu de faptul că i-a cerut pe un grup de WhatsApp al PNL să restituie banii încasați necuvenit.

Țâgârlaș se întreabă “elegant”: “Dar ce p**a mea îmi cere Ivașcu ce să fac?”. Este adevărat că Daniela Onița Ivașcu se află într-o postură ingrată, acea de consilier local al PNL Sighetu Marmației, președinte PNL Sighet dar și membru în Curtea de Onoare și Arbitraj a PNL la nivel național.

Din spusele lui Țâgârlaș deducem că Ivașcu a vrut ca acest scandal, înaintea alegerilor prezidențiale și dezbaterea cererii DNA în Consiliul Local, între cele două tururi de scrutin, să nu ia amploare și Cristian Niculescu Țâgârlaș să restituie banii încasați ilegal de la Ovidiu Nemeș, așa cum a făcut-o și în dosarul “Avocații 1” când fostul edil din Sigeht a fost condamnat la 1 an și 6 luni de închisoare cu suspendare iar Țâgârlaș a încasat și atunci, în mod ilicit, sume de bani.

sursa