Actualitate

Care sunt normele pentru deschiderea grădinițelor, publicate în Monitorul Oficial

Care sunt normele pentru deschiderea grădinițelor, publicate în Monitorul Oficial
Care sunt normele pentru deschiderea grădinițelor, publicate în Monitorul Oficial

Grădinițele, creșele și after school-uril private ar fi trebuit să se redeschidă, conform Hotărârii de Guvern publicate vineri în Monitorul Oficial.

Cu toate astea, acest lucru nu a fost posibil, deoarece n-au fost gata normele de aplicare. Monica Anisie a declarat pentru B1 TV, vineri dimineață, că „ministerul Educației a realizat aceste norme și probabil că în curând vor fi finalizate, împreună cu Ministerul Sănătății și Ministerul Muncii”. Ulterior, normele pentru deschiderea gradinițelor au fost trimis spre publicare în Monitorul Oficial.
Normele pentru deschidere gradinițelor, publicate în Monitorul Oficial

Ordinul semnat de ministrul Educației și Cercetării (MEC), ministrul Muncii și ministrul Sănătății, necesar pentru redeschiderea grădinițelor, a fost trimis spre publicare în Monitorul Oficial, anunță MEC. Documentul va intra în vigoare după ce va fi publicat.

Ordinul cuprinde normele pe care instituțiile respective trebuie să le respecte pentru a putea funcționa în perioada verii.

Aceste norme stabilesc măsurile necesare în vederea redeschiderii creșelor, grădinițelor, afterschool-urilor pentru prevenirea îmbolnăvirii cu Covid-19.

“Astăzi, 15 iunie, a fost trimis spre publicare în Monitorul Oficial, Ordinul comun dintre Ministerul Sănătății, Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Muncii și Protecției Sociale, care stabilește măsurile necesare în vederea redeschiderii creșelor, grădinițelor, afterschoolurilor pentru prevenirea îmbolnăvirii cu SARS-CoV-2”, transmite Ministerul Educației.

Astfel, începând de luni, 15 iunie, părinții care doresc să beneficieze de serviciile oferite de grădinițele/unitățile de învățământ preșcolar de stat, în perioada vacanței de vară, pot depune cereri la unitățile de învățământ pe care le-au frecventat copiii în acest an școlar.

Cererile vor fi centralizate de către inspectoratele școlare județene/al municipiului București și, ulterior, transmise autorităților publice locale pentru a decide, în acord cu acestea, asupra listei de unități de învățământ în care se vor desfășura doar activități recreative.

„Cu siguranță în momentul în care normele vor fi publicate în Monitorul Oficial se vor deschide aceste unități de învățământ particular. Pentru unitățile de învățământ de stat deja am anunțat că, începând de astăzi (luni – n.red.) se pot depune cererile la unitățile de învățământ preșcolar pe care copilul a frecventat-o până la momentul pandemiei”, a adăugat ministrul Educației.

sursa

Citeste si...

Antena24.ro

Redactia Antena24.ro info@antena24.ro