Advertoriale

Care sunt parametrii cei mai importanti intr-o campanie Google Adwords?

Persoanele care vor sa isi promoveze intr-un mod eficient afacerea pot apela la strategiile de marketing online menite sa le creasca traficul pe site si sa le sporeasca popularitatea. Prin campaniile sale, Google a devenit in ultimii ani cea mai populara platforma de promovare a afacerilor, tinand cont ca este cel mai utilizat motor de cautare din intreaga lume. Cei care doresc sa creeze o campanie Google Adwords trebuie sa se documenteze in prealabil cu privire la parametrii pe care trebuie sa ii respecte pentru a avea succes.

O campanie GoogleAds este o campanie publicitara compusa din promovarea mai multor anunturi si texte, pe baza unor cuvinte cheie pe care un utilizator le poate introduce in motorul de cautare Google. De exemplu, o firma care vinde electrocasnice poate alege sa aiba diferite campanii publicitare pentru fiecare produs. Cu ajutorul modelului de publicitate pay per click, proprietarii afacerilor vor sesiza cresteri considerabile are traficului pe site si vor atrage mai rapid clientii care sunt interesati de produsele si serviciile lor.

Antena24.ro, – ,Fi bine informat la orice ora

Campania PPC presupune plata catre motorul de cautare sau gazda anuntului de fiecare data cand un utilizator acceseaza anuntul, reclama sau banner-ul respectiv. Este o modalitate eficienta de a promova produse si servicii, tinand cont ca pretul platit este minor in raport cu incasarile. In acest fel, popularitatea site-ului va creste si vor fi vizate persoanele ale caror interese corespund cu ceea ce ofera companiile respective.

Care sunt tipurile principale de campanii Google?

Functionarea platformei Google Ads este foarte usor de inteles si aduce beneficii garantate, iar in functie de obiectivele companiei respective si de nevoile acesteia, exista mai multe tipuri de campanii.

Campaniile Google Ads Search

Poate cele mai populare forme de publicitate online, acestea presupun afisarea de reclame si anunturi in functie de cuvintele cheie pe care o persoana le introduce in motorul de cautare Google. In acest fel, se va atrage un numar mare de clienti, pentru ca anunturile vor fi afisate persoanelor care cauta servicii sau produse care corespund cu cele ale companiei promovate.

Campaniile Google Ads Display

Aceste campanii presupun afisarea unor reclame grafice, in special bannere. Prin afisarea de reclame pe site-uri si pagini web care nu corespund neaparat cu domeniul de activitate al firmei, acest model de publicitate contribuie la cresterea popularitatii unui brand.

Google Ads YouTube

Platforma YouTube, care a fost preluata de Google, este al doilea cel mai utilizat motor de cautare. Afisarea de reclame video atractive pe aceasta platforma creste considerabil notorietatea site-ului.

Google Ads Remarketing

Aceste campanii au in principal in vedere persoanele care nu au ajuns inca pe o pagina web sau care nu si-au finalizat actiunile de achizitie.

Care sunt cei mai importanti parametri in crearea unei campanii de succes?

In momentul in care o companie apeleaza la modelul de publicitate pay per click, trebuie sa cunoasca felul in care functioneaza Google Adwords si care sunt factorii de care trebuie sa tina cont pentru a atinge rezultatele dorite. Pentru a crea o campanie PPC de succes, proprietarul unei afaceri trebuie sa aiba in vedere:

  • alegerea celor mai bune cuvinte cheie;
  • stabilirea obiectivelor;
  • crearea de texte atractive;
  • setarea audientei;
  • urmarirea si analizarea rezultatelor.

Daca sunt concepute intr-un mod creativ si atractiv pentru potentialii clienti, campaniile GoogleAds aduc rezultate eficiente in timp util. Strategia abordata, inclusiv cuvintele si produsele alese pentru afisare, sunt cei mai importanti factori care concretizeaza succesul acestor campanii. Alegerea de a promova o companie prin intermediul publicitatii online este o investitie inspirata, care contribuie la succesul unui magazin online si la notorietatea sa.

Citeste si...