Trimite-ne imagini si mesaje pe WhatsApp - 0757477968

Ne puteti contacta prin e-mail: info@antena24.ro sau pe facebook: facebook.com/antena24.ro

Social

Cât ne mai rămâne pe Pământ?

Este în 1950 și un grup de oameni de știință se îndreaptă spre prânz pe fundalul maiestuos al Munților Stâncoși. Sunt pe punctul de a purta o conversație care va deveni legendă științifică. Oamenii de știință se află la Los Alamos Ranch School, locul Proiectului Manhattan, unde fiecare și-a jucat recent rolul în dezvoltarea bombei atomice.

Ei râd despre un desen animat recent din The New Yorker care oferă o explicație puțin probabilă pentru o serie de pubele publice dispărute în New York . Desene animate îi înfățișau pe „omuleți verzi” (completați cu antenă și zâmbete fără îndoială) care furaseră coșurile, descărcându-le asiduu din farfuria lor zburătoare.

În momentul în care petrecerea oamenilor de știință din domeniul nuclear se așază la prânz, în sala de haine a unei cabane mari, un număr dintre ei transformă conversația în lucruri mai serioase. „Unde sunt, așadar, toată lumea?” el intreaba. Toți știu că vorbește – sincer – despre extratereștri.

Întrebarea, pusă de Enrico Fermi și acum cunoscută sub numele de paradoxul lui Fermi , are implicații îngrozitoare.
Cu toate acestea, furând OZN – uri , umanitatea încă nu a găsit nicio dovadă de activitate inteligentă printre stele. Nici o singură ispravă de „astro-inginerie”, nici o suprastructură vizibilă, nici un imperiu de distanță spațială, nici măcar o transmisie radio. S-a susținut că tăcerea stranie din cerul de sus ne-ar putea spune ceva nefast despre cursul viitor al civilizației noastre.

Astfel de frici cresc. Anul trecut, astrofizicianul Adam Frank a implorat o audiență la Google că vedem schimbările climatice – și noua epocă geologică botezată a antropocenului – pe acest fond cosmologic.
sursa

Citeste si...