Extern

Cazul profesorului mort după ce s-a vaccinat cu AstraZeneca

Cauza decesului profesorului italian mort după ce s-a vaccinat cu AstraZeneca nu a fost identificat în urma autopsiei. Nu s-a demonstrat formarea de trombi după imunizare.

Cazul profesorului mort după vaccin a fost închis. Cauza decesului profesorului în vârstă de 57 de ani din Biella, mort duminică la 14 ore după ce a fost vaccinat cu serul AstraZeneca, nu a fost identificat în urma autopsiei.

Autopsia efectuată de legistul Roberto Testi, în prezența unui consultant desemnat de familie, nu a scos la iveală formarea de trombi
Inima și celelalte organe se aflau într-o stare aparentă de sănătate, astfel că deocamdată nu există semne care să coreleze decesul cu administrarea vaccinului.

Pentru a oferi răspunsuri suplimentare urmează examinări histologice, iar rezultatele sunt așteptate în următoarele zile.

Pe scurt, profesorul Sandro Tognatti era sănătos, așa cum le spusese medicilor cu care a discutat înainte de vaccinare. Cea mai probabilă ipoteză luată în calcul acum este o moarte subită cardiacă.

Prietenii și rudele l-au descris pe profesor ca pe un bărbat în plină forță, niciodată bolnav. Întreaga sa familie a fost vaccinată, fără nicio consecință. Soția sa, Simona Riussi, profesoară de muzică la școala medie Cossato, a fost vaccinată în aceeași zi, sâmbăta trecută. A fost vaccinată și fiica celor doi, Ginevra, în vârstă de 23 de ani. Și părinții profesorului, Sergio, 85 de ani, și Lina, 81 de ani, au fost vaccinați și se simt bine.

Ancheta a fost începută împotriva unor persoane necunoscute, iar procurorul a precizat că nu există dovezi în acest moment care să lege vaccinul de moartea bărbatului.

Procurorii din Piemonte anunțaseră că au pus sub sechestru un lot de 393.600 de vaccinuri ale AstraZeneca după decesul profesorului.

Ancheta a fost începută împotriva unor persoane necunoscute, iar procurorul a precizat că nu există dovezi în acest moment care să lege vaccinul de moartea bărbatului.

Cazul profesorului mort după vaccin a avut efecte. Procurorii din Piemonte anunţaseră că au pus sub sechestru un lot de 393.600 de vaccinuri ale AstraZeneca după decesul profesorului.

Cele mai puternice state din UE – Germania, Franţa, Spania, Italia – au suspendat administrarea serului „ca măsură preventivă”, după ce cazuri de tromboză au apărut la persoane abia vaccinate. Autorităţile din România au hotărât însă să continue vaccinarea cu acest ser.

Agenţia europeană a medicamentelor (EMA) a avut marţi prima reacţie faţă de suspendarea vaccinării cu AstraZeneca şi a anunţat că joi va finaliza investigaţiile privind siguranţa utilizării acestui ser.

sursa

Citeste si...