Sanatate

Ce conține, laptele din supermarket?

Laptele este consumat de cât mai multe persoane încă de la primele ore ale dimineții, iar cei mai mulgi optează pentru această băutură la micul dejun, însă puțini știu ce conține.

Costel Stanciu, președintele Asociației Pro Consumatori a explicat care este greșeala pe care românii o fac atunci când cumpără lapte din supermarket-uri.
Laptele se găsește adesea pe mesele românilor, mai ales de dimineața atunci când aceștia vor să își ia doza de energie și să prepare un mic dejun sănătos, însă puține persoane știu care este laptele benefic pentru sănătate și ce conține el, de fapt, dacă este cumpărat din supermarket.
Costel Stanciu a mărturisit care este cel mai bun lapte din punct de vedere organoleptic, dar și datorită conținutului de nutrienți benefici pentru organism.

Laptele cel mai bun este cel nestandardizat, fiind vorba despre laptele care nu a fost parțial smântânit.
Din păcate, 99% dintre cei care consumă frecvent lapte nu ştiu să facă diferenţa, pe baza informaţiilor trecute pe etichetă, între un lapte standardizat şi unul nestandardizat, aşa cum îl dă vaca. Acest lucru reiese foarte clar din oferta de lapte de consum existentă la vânzare în marile structuri comerciale”, a spus preşedintele APC, conf. univ. dr. Costel Stanciu

sursa

Citeste si...

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește Antena24 pe: Google News