Social

Ce se intampla atunci cand îi citesti de mai multe ori aceeasi carte copilului tau

Ce se intampla atunci cand îi citesti de mai multe ori aceeasi carte copilului tauȘtiai că în fiecare seară când vrei să-ți culci copilul și el își alege cartea preferată”da, cea pe care i-ai citit-o de 300 de ori până acum„.

îl pregătești de fapt pentru succes său academic dar și pentru viitoarele teste pe care le va da? S-ar putea să fii intrigată sau confuză că cel mic alege mereu aceeași carte.

Dar se întâmplă ceva cu adevărat magic care este vital pentru viitorul său succes școlar. Este vorba despre înțelegerea vocabularului.

Atunci când îi vorbești și îi citești copilului tău în fiecare seară, îl expui la o vocabular bogat. Cum învață copiii cuvinte noi?

Prin experiențe și contexte semnificative. Literatura pentru copii folosește limbajul în moduri noi și jucaușe, iar preșcolarii sunt ca un burete care absoarbe totul.

Atunci când copiii învață să citească la grădiniță, aceștia învață de fapt abilități care îi ajută să decodeze și să formeze cuvintele.

Cu toate acestea, cuvintele trebuie să aibă sens. Cei mici trebuie să înțeleagă cuvintele pe care le citesc pentru a înțelege povestea cu adevărat, iar vocabularul este o componentă foarte importantă și adesea subestimată când vine vorba de construirea comportamentului cititorilor.

Poate vă întrebați dar ce legătura are cititul cu testele pe care le va da copilul?

Deși ai destul timp pentru a-l face pe cel mic să înțeleagă diferite strategii și importanța răspunsurilor multiple când vine vorba de teste, succesul constă în cele din urmă în înțelegerea a ceea ce citește.

Dacă cel mic are o înțelegere puternică a vocabularului, atunci va avea o capacitate mai mare de a înțelege un text nou. Cu alte cuvinte, va pune bazele pentru succesul viitor.

Data viitoare când cel mic pune mâna pe cartea lui preferată Lama lama în pijama pentru a nu știu câta oară, nu dispera.

Mai mult pe tabu.ro

Citeste si...

Ne puteți urmări și pe Facebook sau pe Google News