Publicatia Antena24.ro.

Ceausescu a vandut o ROMANCA!Vezi cui…


Cine este dictatorul african care a cumpărat o româncă de la CeaușescuDespre Nicolae Ceaușescu se știe că era ahtiat după valută, metale și pietre prețioase.

Faptul că a vândut minorități naționale – pe sași, respectiv pe evrei – nu mai este o curiozitate sau o noutate.

Totuși atunci când i se cerea, făcea același lucru și cu cetățenii români, tratându-i ca pe niște sclavi.

O povește interesantă este vânzarea unei românce către un dictator african despre care se crede că a săvârșit inclusiv acte de canibalism.

Cine este dictatorul african care a cumpărat o româncă de la Ceaușescu
Jean-Bedel Bokassa a fost preşedintele Republicii Centrafricane, ţară pe care a condus-o cu o mână de fier.

Acesta i-a propus lui Ceauşescu 10% din producţia de diamante a ţării în schimbul unei românce de care s-a îndrăgostit.

Bokassa (1921 – 1996) a fost un personaj extrem de controversat, fiind acuzat până şi de canibalism. El provenea dintr-un trib ai cărui membri aveau obiceiul de a-şi mânca duşmanii, după ce îi omorau.

După o copilărie nefericită, Bokassa se hotărăşte să se înscrie în Armata Franceză și participă la numeroase misiuni militate, dovedint un curaj și o dârzenie ieșite din comun.

După război, Bokassa a mai rămas soldat o vreme în Armata Franceză până în anul 1962, când a devenit comandantul Armatei Republicii Centrafricane, un stat proaspăt înfiinţat.

Preşedintele ţării era vărul său, David Dacko, avea încredere deplină în Bokassa, oferindu-i spre a coordona armata republicii.

La sfârşitul lunii decembrie 1965, Bokassa organizează un puci, în urma căruia îl alungă de la conducerea ţării pe vărul său Dacko. și devine noul preşedinte al Republicii Centrafricane.

Inspirându-se de la Napoleon Bonaparte, Bokassa se proclamă împărat al Imperiului Centrafrican. Ceremonia de încoronare a acestuia a fost una extrem de pompoasă.

Se spune că el ar fi cheltuit peste 20 de milioane de dolari, deşi oamenii de rând abia câştigau 100 de dolari.

Bokassa a instituit teroarea în Republica Centrafricană. Cei ce nu aveau un loc de muncă plătit erau omorâţi, iar cerşetorii erau ucişi fără milă şi aruncaţi la crocodili.

Pe lângă deciziile sale extrem de dure, preşedintele ţării a semănat teroare printre conaţionalii săi deoarece se spunea că îşi mânca duşmanii.

Sursa aici.

FacebookTwitterOdnoklassnikiLinkedInShare


Citeste si...


A trecut un an de la decesul Valentinei Nica. Mama fiicei sale nu-şi găseşte liniştea: “Abia aştept să fim din nou împreună”

A trecut un ande cand mama Valentinei Nica sufera si acum, fata in varsta de 21 de ani a fost omorata de propriu sau iubit incendiata, relateaza spynews.ro. Milica Dodan inca sufera enorm, si s-a pozat pe mormantul fiicei sale, lasand un mesaj dureros. Cosmin Dan a fost cel care si-a omorat iubita, acesta a […]


Daca ai informatii,referitoare la aceasta stire,lasa un comentariu,s-au scrie-ne pe info@antena24.ro