Publicitate
Auto

Cel mai nou truc pentru a economisi combustibil când conduci. Toți șoferii profesioniști îl știu

Antrenați încă din vremea regimului comunist pentru a face față lipsurilor, românii dovedesc și în prezent resurse de inventivitate când vine vorba să facă economii. Pe fondul scumpirii accentuate a carburanților, în ultimul an, o nouă modă de a conducere, care ar duce la scăderea consumului, se răspândește rapid printre șoferi, în special cei care conduc TIR-uri.
Rețelele de socializare sunt împânzite în această perioadă de sfaturi și trucuri pentru a conduce inteligent și economic. Cel mai nou apărut sfat se numește „lovitura de frână” și a devenit viral foarte rapid.

Cei care au descoperit-o și o aplică recomandă evitarea accelerărilor și frânărilor bruște și încercarea de a menține o vitează constantă de deplasare. Mai precis, prin această metodă de frânare despre care se vorbește tot mai mult se concentrează pe lăsarea vehiculului să circule prin propria inerție, adică să ridicați piciorul de pe accelerație și să lăsați mașina să meargă singură, dar cu treapta de viteză deja cuplată.

Piciorul trebuie să fie întotdeauna deasupra pedalei de frână pentru a putea face corecțiile necesare adaptării vitezei. Astfel, se obține o frânare progresivă, ceea ce înseamnă și o uzură mai mică a cutiei de viteze și a ambreiajului
Puteți economisi până la 15% din combustibil prin evitarea opririi și menținerea unei viteze de navigare bună. Respectând limita maximă de viteză se poate folosi chiar și treapta a patra în oraș.

La mașinile pe benzină, momentul optim pentru schimbarea vitezei este între 2.000 și 2.500 de turații. Viteza optimă pentru a economisi este de 90 km/oră. Un vehicul care circulă cu 120 de kilometri/oră poate consuma cu până la 30% mai mult.

sursa