Actualitate

CERCETAT PENTRU PUNERE ÎN CIRCULAŢIE DE VALORI STRĂINE FALSIFICATE ŞI ÎNŞELĂCIUNE

La data de 11 mai 2021, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, împreună cu procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, au efectuat o percheziţie domiciliară, în municipiul Focşani, în cadrul unui dosar penal de punerea în circulaţie de valori străine falsificate şi înşelăciune.

Din cercetări a reieșit că, la data de 10 mai 2021, în timp ce s-ar fi aflat în parcul auto al unei societăţi comerciale, din judeţul Iaşi, un bărbat ar fi indus în eroare o persoană, prin prezentarea ca adevărate a 30 de bancnote contrafăcute din cupiură de 100 de euro, ediție 2019.

Acesta ar fi deţinut bancnotele şi le-ar fi pus în circulaţie în momentul în care le-ar fi folosit la cumpărarea a unui autoturism de la persoana respectivă, cauzând un prejudiciu de 3.000 de euro.

Persoana bănuită a fost condusă la audieri, iar, în baza probatoriului administrat în cauză, aceasta a fost reținută de poliţişti, pentru 24 de ore.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliția Română.

La acțiune au participat și polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea şi ai Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea.

La activităţi au participat şi jandarmi.

Cercetările sunt continuate, în vederea stabilirii întregii activități infracționale.

Citeste si...