Scitech

Cererea crescută i-a determinat pe giganții de pe Internet să accelereze rețelele de upgrade și serverul

Cererea crescută i-a determinat pe giganții de pe Internet să accelereze rețelele de upgrade și serverul
Cererea crescută i-a determinat pe giganții de pe Internet să accelereze rețelele de upgrade și serverul

Internetul este acum o utilitate în sensul cel mai adevărat al lumii, ceea ce rezultă cu ușurință din schimbarea masivă a modului în care este folosit de oamenii din întreaga lume pentru a se conecta, a lucra și a juca în timpul blocării și distanțării sociale.
Profesioniștii din domeniul medical din primele linii sunt cruciali pentru combaterea numărului mare de persoane care au fost infectate cu noul coronavirus.

Cu toate acestea, este la fel de clar că Internetul joacă un rol uriaș în a ne ajuta să trecem de această criză prin conectarea oamenilor din întreaga lume și pentru a permite mulți să muncească, să studieze și să facă cumpărături din confortul caselor noastre.

Cu atât de mulți oameni care folosesc acum aplicații de afaceri și de videoconferință pentru a-și duce la bun slujba, fără să mai vorbim de aglomerare la serviciile de streaming, ar fi ușor să presupunem că Internetul se va preface sub majorarea neașteptată a activității online.

Dacă ne uităm la Akamai, a cărui platformă se bazează pe 270.000 de servere răspândite în 4.000 de locații din întreaga lume, datele indică faptul că traficul global de internet a crescut cu 30 la sută în luna martie, sau de aproximativ zece ori mai mare decât rata medie de creștere lunară.

CEO-ul Tom Leighton explică faptul că este un alt mod de a spune că Akamai a văzut un an în valoare de trafic în câteva săptămâni.
Cloudflare, un alt gigant al infrastructurii Intenet, a publicat descoperiri similare. De asemenea, a făcut câteva ilustrații care arată cum s-a schimbat pandemia în modul în care folosim internetul .

O observație ușoară este că traficul a scăzut în clădirile de birouri (roșii pe hartă) și a crescut în zonele rezidențiale (bloburile verzi).

În general, traficul de internet din San Francisco a crescut cu peste 48 la sută în perioada 19 februarie – 18 martie. O tendință similară a fost observată la Londra și Paris, cu un trafic de peste 22%. Efectul este mai puțin pronunțat în orașe precum Tokyo și Berlin, unde există deja un număr foarte mare de utilizatori de internet grei.

Potrivit Vodafone , traficul în Italia și Spania a crescut aproape 50 la sută, iar orele de vârf s-au schimbat și ele – gigantul telecom a văzut cea mai mare presiune pe rețeaua sa între orele 18:00 și 20:00, dar acum se întâmplă undeva în jurul orei 12 PM.

Acești parametri sunt mai mult sau mai puțin aceiași pentru toate cele 65 de țări în care Vodafone operează.

Conturile video reprezintă aproximativ 50 până la 60 la sută din traficul de internet, în funcție de cine întrebați. Acesta este și motivul pentru care UE a cerut platformelor precum YouTube, Netflix și alții să reducă bitrate video pentru a reduce încordarea asupra infrastructurii.

În SUA, ISP-uri precum Comcast și-au făcut hotspoturile Wi-Fi gratuite pentru toată lumea și au renunțat la capacele de date pentru clienții în bandă largă.
Ookla, companie care monitorizează viteza conexiunii la Internet, spune că a înregistrat o scădere constantă, dar lentă, a vitezei fixe în bandă largă în a doua jumătate a lunii martie și în prima săptămână a acestei luni.

În bandă largă mobilă s-a înregistrat o schimbare neglijabilă a vitezei medii în întreaga lume, ceea ce este în conformitate cu observația că, în acest moment, oamenii tind să folosească mai mult computere decât smartphone-uri.

Și în timp ce companiile de telecomunicații spun că există o lățime de bandă suficientă pentru a ține pasul cu cererea crescută, MIT Technology Review spune că furnizorii de servicii internaționale și companii precum Netflix și Equinix se orientează spre o mai bună capacitate a rețelei și a serverului.

În plus, nu am fi avut această rețea robustă de infrastructură de Internet în primul rând dacă nu ar fi fost pentru giganti cu amănuntul, cum ar fi Amazon și furnizorii de servicii cloud, cum ar fi Dropbox și Microsoft, care au nevoie să o construiască.

Pe măsură ce aceste companii își extind prezența globală, investesc de asemenea foarte mult în rețelele de livrare de conținut , care sunt în mod esențial scurtături pentru furnizorii de bandă largă de ultimă milă, precum Verizon și Comcast. Acest lucru asigură că consumatorii au acces la o conductă de internet dedicată anumitor servicii și sunt capabili să ocolească unele dintre limitările de utilizare a infrastructurii publice.

Pandemia poate interfera cu lanțurile de aprovizionare pentru echipamentele de rețea și server, ceea ce ar putea împiedica aceste evoluții.

Apoi, aveți regiuni în curs de dezvoltare din Africa și zone rurale din lumea dezvoltată, care au acces mult mai puțin la conexiunile în bandă largă, ceea ce înseamnă că acei oameni vor fi dezavantajați.

Cu toate acestea, CEO-ul Cloudflare, Matthew Prince, consideră că Internetul aruncă toate utilitățile, inclusiv electricitatea și transportul, în capacitatea de a gestiona o creștere masivă și bruscă a utilizării.

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *