Scitech

China ar putea lua în considerare restricțiile împotriva producătorilor de cipuri din SUA pe fondul reînnoirii interdicției Huawei

China ar putea lua în considerare restricțiile împotriva producătorilor de cipuri din SUA pe fondul reînnoirii interdicției Huawei
China ar putea lua în considerare restricțiile împotriva producătorilor de cipuri din SUA pe fondul reînnoirii interdicției Huawei

Într-un nou capitol al războiului comercial dintre SUA și China, producătorii de cipuri cu sediul american care se ocupă cu Huawei sunt așteptați să ia un hit și să blocheze transporturile de semiconductori care vor merge la compania chineză.

Așa cum era de așteptat, guvernul chinez caută cea mai bună modalitate de a răspunde în natură, ceea ce ar putea implica plasarea unor restricții la companii precum Qualcomm și Apple.
Vineri devreme, administrația Trump a reînnoit interdicția Huawei care împiedică compania și filialele sale să facă afaceri cu companiile de hardware și software din Statele Unite.

În timp ce gigantul tehnologic chinez a reușit să eludeze unele restricții, prin relansarea dispozitivelor vechi ca noi „ediții”, aceasta este doar un câștig mic în schema de lucruri.

Normele modificate vor împiedica gigantii americani de siliciu să vândă cipuri către Huawei. Și asta se extinde la companii din afara SUA, cum ar fi TSMC, care face cipuri pentru divizia HiSilicon a Huawei. Departamentul de Comerț al SUA a permis expedierea cipurilor care sunt în prezent în producție către compania chineză, cu condiția ca expedierea să fie trimisă în termen de 120 de zile de astăzi.
Secretarul de comerț, Wilbur Ross, a declarat într-o declarație că „În ciuda acțiunilor listei de entități pe care Departamentul a întreprins-o anul trecut, Huawei și filialele sale străine au intensificat eforturile de a submina aceste restricții bazate pe securitate națională printr-un efort de indigenizare.

Noile reguli sunt destinate să se ocupe de faptul că Huawei depinde în continuare de o mulțime de tehnologii americane, chiar dacă prin intermediul companiilor care furnizează hardware și software esențial pentru produsele sale.

Potrivit Global Times of China, țara își pregătește propriile restricții asupra companiilor americane ca o contramăsură ca răspuns la interdicția Huawei.

Aceasta ar putea implica adăugarea de companii precum Apple, Cisco și Qualcomm pe o așa-numită „listă de entități care nu este de încredere”, care a stârnit tulburări între investitori.

Între timp, TSMC va construi o fabrică de 12 miliarde de dolari în 5 milioane de euro în Arizona , o acțiune care a fost binevenită de către administrația Trump.

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *