Scitech

Chrome Google va începe să blocheze anunțurile care consumă resurse în luna august

Chrome Google va începe să blocheze anunțurile care consumă resurse în luna august
Chrome Google va începe să blocheze anunțurile care consumă resurse în luna august

Anunțurile grele pot reduce performanța sistemului și pot avea un impact negativ atât asupra duratei de viață a bateriei, cât și a nivelului de lățime de bandă.

Reclamele care oferează pot include cele care sunt activ rău intenționate, cum ar fi minerii de criptocurrency, precum și reclame autentice care sunt pur și simplu slab codificate sau pot avea erori.
Google face mai multe eforturi pentru a combate anunțurile care consumă resurse care pot diminua experiența generală a utilizatorilor.

Gigantul de căutare a declarat că încearcă să stabilească limite pentru resursele pe care le poate utiliza un anunț; în cazul în care depășește un prag specific, anunțul va fi descărcat și utilizatorul ar vedea în schimb un mesaj de eroare.

Google consideră că un anunț este prea „greu” dacă utilizatorul nu a interacționat cu acesta și îndeplinește oricare dintre următoarele criterii:

Utilizează firul principal al procesorului pentru mai mult de 15 secunde în orice fereastră de 30 de secunde
Utilizează firul principal al procesorului pentru mai mult de 60 de secunde în total
Utilizează mai mult de 4 MB de lățime de bandă a rețelei
Pentru a determina aceste limite, Google a spus că a măsurat anunțurile pe care Chrome le vede și le-a vizat pe cele mai nepricepute violatoare – „cele care folosesc mai mult procesor sau lățime de bandă a rețelei decât 99,99 din toate reclamele detectate pentru acea resursă”.

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *