Social

Cinci motive pentru care pandemia covid-19 a fost un astfel de coșmar

A fost „fără precedent” cel mai suprautilizat cuvânt din 2020? Nu există nicio îndoială că covid-19 a avut o serie extraordinară de consecințe , de la transformarea hârtiei igienice într-o marfă prețioasă și a face tabuul strângerilor de mână la închiderea școlilor și punerea țărilor întregi în blocaj. Dar oamenii au trebuit întotdeauna să se confrunte cu boli. Este într-adevăr atât de diferit de ceilalți?

Pe măsură ce vaccinurile intră în uz și începem să vedem lumină la capătul tunelului, merită să ne gândim la această întrebare. Nu există nicio îndoială că guvernele, instituțiile și indivizii au făcut greșeli atunci când au încercat să se ocupe de covid-19. Dar poate că putem fi iertați pentru unele dintre aceste deficiențe, deoarece în ultimul an a devenit clar că această boală are atribute neobișnuite. Acestea, combinate cu anumite caracteristici ale lumii moderne, ar fi putut crea furtuna pandemică perfectă. Fie că în judecățile noastre cu privire la blocarea și riscul personal, fie în întrebările cu privire la originea și evoluția virusului , ne-am confruntat cu adevărat cu unele provocări fără precedent.

Dilema de blocare
În ianuarie 2020, pe măsură ce au apărut știri că s-a impus un blocaj în Wuhan, China, în încercarea de a opri răspândirea unei noi boli, puțini cetățeni din alte țări și-ar fi putut imagina că viața lor va fi în curând restricționată în mod similar.

Carantina a fost folosită de mult timp ca armă împotriva bolilor infecțioase, de la răspunsul satului englez Eyam la ciumă în 1665 până la acțiunile întreprinse în Africa de Vest pentru a combate focarele de Ebola în secolul XXI. Cu toate acestea, un … pentru cotinuare

SURSA

Citeste si...