Extern

Cine este Yulia Navalnaya, soția lui Alexei Navalnîi

Cine este Yulia Navalnaya, soția lui Alexei Navalnîi. Ce se va întâmpla cu ea, după ce liderul opoziției ruse a fost arestat

Alexei Navalnîi, liderul opoziției ruse, a fost arestat duminică, la scurt timp după ce s-a reîntors în Rusia. Navalnîi a părăsit Germania, țară în care a primit îngrijiri medicale după ce a fost otrăvit în urmă cu cinci luni. Opozantul lui Vladimir Putin a decolat duminică de la Berlin și a aterizat pe aeroportul rus Șeremetievo, acolo unde a și fost reținut atunci când a ajuns la controlul pașapoartelor. Asta deși, inițial se știa că aeronava în care se află va ateriza pe un alt aeroport. În tot acest timp, Alexei Navalnîi a avut-o alături pe soția sa, Yulia.

Cine este Yulia Navalnaya

În vârstă de 44 de ani, Yulia Navalnya, a devenit soția principalului opozant al lui Vladimir Putin în anul 2000 și au împreună doi copii, Daria și Zahár.

La decolarea din Berlin, soția lui Alexei Navalnîi a fost auzită citând, în glumă, o replică dintr-un celebru fim rusesc: „Băiete, adu-ne niște vodcă, mergem acasă”.

După ce soțul ei a fost reținut, Yulia Navalnya, a declarat că autoritățile din Rusia s-au speriat de opozantul lui Putin și au arătat asta prin faptul că au oprit mai multe zboruri și au reținut foarte multe persoane, totul ”pentru un bărbat care se întoarce în țara lui”. Declarația soției lui Navalnîi are legătură cu faptul că înainte de aterizarea la Moscova a avionului în care se afla acesta, câteva zeci de susținători ai săi au fost băgați în dube de polițiști.

„Cel mai important lucru pe care Alexei l-a spus în seara asta este că nu se teme. Nici eu nu mă tem. Și vă invit pe toți să nu vă fie frică”, a mai declarat Yulia Navalnya în fața reporterilor înainte să părăsească aeroportul Șeremetievo.

Vara trecută, atunci când Navalnîi era în comă după ce fusese otrăvit, soția lui a făcut un apel la Vladimir Putin să permită transportul acestuia la un spital din Germania pentru a fi tratat.

Sursa

Citeste si...