Politica

Cîţu despre PSD: „Proiectele lor populiste pot arunca România în haos economic”

Cîţu despre PSD Proiectele lor populiste pot arunca România în haos economic
Cîţu despre PSD Proiectele lor populiste pot arunca România în haos economic

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a afirmat duminică, referindu-se la creşterea economică a României, că „elimină toate scenariile apocaliptice ale PSD”, ale cărui proiecte populiste „pot arunca România în haos economic„.
Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a postat, duminică, un mesaj pe Facebok intitulat „Despre creşterea economică”, în care afirmă că „sectorul privat în special, economia în general, a răspuns perfect măsurilor implementate de guvern încă din februarie pentru a reduce efectele pandemiei”.

România a reuşit, împotriva tuturor criticilor şi estimărilor apocaliptice, o creştere economică în termeni REALI de 0.3% faţă de trimestrul 4 din 2019. Acest lucru se traduce într-o rată de creştere anuală de 2.7%. Am spus că aceasta creştere elimină TOATE scenariile apocaliptice promovate zilnic de propaganda socialistă. De ce? Simplu. Media estimărilor analiştilor pentru creşterea economică era de -0.9%. Asta estimau economiştii/analiştii. Am spus de nenumărate ori că este mult prea pesimist şi că pe baza modelelor macro pe care eu le folsosesc economia României s-ar putea să fie singura cu creştere economică din UE în primul trimestru. Este foarte important aceste detaliu cu estimările pentru că acum TOŢI analiştii/economiştii îşi vor reviziui estimările pe baza datelor REALE pentru primul trimestru. Scenariile apocaliptice se bazau pe o contracţie de -0.9% în primult trimestru care s-a dovedit GREŞITĂ„, a scris, duminică, pe Facebook, Florin Cîţu.

sursa

Citeste si...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *