Publicitate
Actualitate

Clasele primare, de la pregătitoare, I, a II-a, a III-a, până la clasa a IV-a, încep școala din 10 ianuarie

Clasele primare, de la pregătitoare, I, a II-a, a III-a, până la clasa a IV-a, încep școala din 10 ianuarie. Pentru ei vacanța de iarnă a rămas nemodificată.

Publicitate

Şcoala începe diferit anul acesta, după vacanța de iarnă, în funcție de clasa în care este elevul, potrivit noii structuri a anului școlar 2021-2022, modificată în luna noiembrie 2021. Copiii de grădiniță revin la activități pe 10 ianuarie.
Clasele primare, de la pregătitoare, I, a II-a, a III-a, până la clasa a IV-a, încep școala din 10 ianuarie. Pentru ei vacanța de iarnă a rămas nemodificată pentru că au fost trimiși doar pentru o săptămână în vacanță forțată în noiembrie, aceasta urmând să fie recuperată în aprilie, în timpul săptămânii Școala altfel. Deși ar fi trebit să fie în semestrul al II-lea deja, în ianuarie, elevii și profesorii lor de la gimnaziu revin tot în semestrul I pentru o săptămână, urmând ca după weekendul 15-16 ianuarie să intre direct în semestrul al II-lea, fără să mai aibă, ca în anii trecuți, o vacanță intersemestrială.
Elevii de gimnaziu, clasele a V-a, a VI-a, a VII-a și a VIII-a încep școala pe 3 ianuarie, după cea mai scurtă vacanță de iarnă din istoria ultimilor ani. Aceștia au de recuperat cele două săptămâni pe care autoritățile i-au forțat să le petreacă acasă în noiembrie, din cauza pandemiei, sub pretextul unei “vacanțe“. Termenul de “vacanță“ fiind folosit atunci eronat, atâta vreme cât perioada aceea este recuperată acum, dat fiind faptul că nicio vacanță școlară nu se recuperează.

Așadar prima săptămână va fi recuperată acum, în perioada 3-7 ianuarie 2022. Următoarea săptămână recuperată de elevii din gimnaziu pentru perioada petrecută acasă în noiembrie 2021 va fi în perioada Școlii altfel.

Publicitate

Elevi de gimnaziu revin la școală pentru două săptămâni tot în semestrul I, deși pe structura inițială a anului școlar 2021-2022, ar fi trebuit să reia cursurile în Semestrul al II-lea, în ianuarie. Între semestrul I și al II-lea este în acest an doar un weekend – 15-16 ianuarie. Nici aici nu mai există, ca în anii trecuți, o vacanță intersemestrială.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, afirmă că peste 70% din personalul care lucrează în sistemul de educaţie este vaccinat anti-COVID, procentul fiind dublu faţă de media naţională. Potrivit lui Cîmpeanu, există „un număr important de şcoli” în care gradul de vaccinare în rândul personalului este de sută la sută.

„La ultima interogare a sistemului de educaţie gradul de vaccinare a personalului din învăţământ era de mult peste 70%. Carevasăzică, în învăţământ avem mai mult decât dublul mediei naţionale din perspectiva vaccinării. Deci avem cadre didactice şi personal responsabil pentru activitatea de învăţământ”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, joi seară, la finalul şedinţei de Guvern.

În ceea ce priveşte implementarea aşa-numitului certificat verde la locul de muncă, ministrul Educaţiei a afirmat că nu „emite supoziţii” întrucât este decizia Guvernului, dar că este „de acord cu orice fel de măsuri care fac în aşa fel încât şcoala să se poată derula cu prezenţă fizică”.

sursa

Publicitate

Citeste si...