Extern

Cocaina „în valoare de miliarde” a fost confiscată în Germania și Belgia

Autoritățile vamale din Germania și Belgia au confiscat un registru de peste 23 de tone de cocaină care era destinat Olandei.

Oficialii germani au descoperit 16 tone în cinci containere de transport care sosiseră în portul Hamburg din Paraguay la începutul acestei luni.

Poliția din Olanda a fost sesizată și alte 7,2 tone de cocaină au fost confiscate în portul belgian din Anvers.

Oficialii germani au declarat că cocaina avea o valoare stradală de miliarde de euro.

Un tânăr de 28 de ani suspectat de implicare în traficul de droguri a fost arestat în Olanda, a declarat miercuri poliția olandeză.

Olanda devine narco-stat?
Cele două raiduri, care au avut loc la începutul acestei luni, au dus la confiscarea unei „cantități enorme de cocaină”, au spus oficialii vamali.

În Anvers, drogul a fost ascuns într-un recipient umplut cu blocuri de lemn din Panama.

Cocaina găsită în orașul Hamburg din nordul Germaniei a fost ascunsă în cutii de umplutură de perete, care intraseră în Europa pe o navă container din Paraguay.

Vameșii au decis să arunce o privire mai atentă asupra containerelor din Paraguay după ce au observat „nereguli clare” cu o parte din conținut – cutii de conserve care trebuiau umplute cu chit.

„Dincolo de un strat de mărfuri originale, ambalate chiar în spatele ușii containerului, numeroase cutii de tablă erau de fapt umplute cu alte bunuri”, au spus oficialii.
Anchetatorii au ordonat apoi descărcarea containerelor și au găsit cocaină ascunsă în peste 1.700 de cutii.

Tacticile bizare folosite pentru a ascunde drogurile
„Aceasta este cea mai mare cantitate de cocaină confiscată vreodată în Europa și una dintre cele mai mari confiscări individuale din întreaga lume”, a spus vama germană, referindu-se doar la transportul din Hamburg.

„Estimăm o valoare a vânzărilor pe stradă cuprinsă între 1,5 miliarde EUR și 3,5 miliarde EUR (1,8 miliarde USD și 4,2 miliarde USD) pentru cele 16 tone”, a declarat pentru agenția de presă AFP, oficialul vamal Hamburg Rene Matschke.

Hamburg este al treilea cel mai mare port din Europa și cel mai mare din Germania.

Paraguay este de ani de zile o țară cheie de tranzit pentru droguri.

Bande puternice de trafic de droguri din vecinătatea Braziliei, cum ar fi First Capital Command (PCC), s-au extins dincolo de granița în Paraguay și conduc multe dintre operațiunile de contrabandă acolo.

Drogurile sunt adesea expediate în containere din Paraguay către orașe portuare din Europa.

Cu toate acestea, acest ultim transport este cel mai mare descoperit vreodată în Europa.

În octombrie, 11,5 tone de cocaină au fost descoperite ascunse în containere de fier vechi care sosiseră în Anvers din America de Sud.

În august 2019, oficialii vamali din portul Hamburg au confiscat aproximativ 4,5 tone de cocaină dintr-un transport care era listat ca boabe de soia. Oficialii au spus la acea vreme că transportul ar fi putut valora până la 1 miliard de euro, în funcție de puritatea sa.

Anul trecut, aproximativ 102 tone de cocaină au fost interceptate în timp ce se îndreptau spre Europa.
sursa

Citeste si...