Actualitate

Cod galben de vreme severă la Constanța! Scad temperaturile brusc și vin ninsorile!

Atenționarea emisă de meteorologi este valabilă de astăzi, de la ora 17:00 până mâine, la ora 12:00.

Centrul Meteorologic Regional Dobrogea informează că vremea se va răci brusc și accentuat, astfel încât, în această noapte temperaturile vor coborî până la -6 grade. Vor fi precipitații, la început ploi, apoi vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. Izolat se va semnala polei sau ghețuș. Vântul va avea intensificări, amplificând senzația de frig, cu viteze de 55…65 km/h și, temporar, peste 70…80 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

Vremea se va menține deosebit de rece și pe parcursul săptămânii viitoare, local geroasă mai ales pe timpul nopților și dimineților, iar vântul va mai avea intensificări.

Facem apel la cetățeni să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcţie, iar conducătorii auto sunt rugați să evite oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor.

De asemenea, dacă alegeți să vă deplasați cu mijloacele de transport în comun, vă recomandăm: să alocați mai mult timp călătoriei dvs., deoarece, din cauza condițiilor meteo, traficul poate fi îngreunat, să folosiți barele de susținere pentru a evita orice accidentare, să așteptați autobuzul în zonele special amenajate în acest scop, fără a coborî pe carosabil și dacă autobuzul a părăsit stația, nu alergați, ci așteptați sosirea următorului mijloc de transport în comun.
Adresăm totodată conducătorilor auto rugămintea de a nu staționa în zona stațiilor / alveolelor, pentru a evita blocajele.

Constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon:

Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055

Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484205

Dispecerat Serviciul Protecție Civilă, Securitate, Sănătate în Muncă și Situații de Urgență – 0737552271.

Citeste si...