Publicitate
Scitech

Coliere, pandantive și brățări anti-5G, descoperite ca fiind radioactive

Publicitate

Coliere, brățări și alte accesorii vândute pentru a proteja oamenii împotriva rețelelor mobile 5G au fost descoperite ca fiind radioactive, scrie digi24.

Autoritatea olandeză pentru securitate și protecție nucleară (ANSV) a emis o alertă privind zece produse care emit radiații ionizante dăunătoare.

Publicitate

Printre produsele descoperite de autorități ca fiind radioactive se numără o mască pentru dormit „Armură Energetică”, „Pandantivul Cuantic”, brățări și coliere. A fost descoperită inclusiv o brățară pentru copii, Magnetix Wellness, care emite radiații.

Autoritatea olandeză pentru securitate nucleară a făcut apel către populație să nu folosească astfel de produse, care pot dăuna pe termen lung.

Nu le purtați, puneți-le într-un loc sigur și așteptați instrucțiuni pentru a fi returnate”, a transmis ANSV.

De asemenea, ANSV le-a interzis comercianților să mai vândă astfel de produse și le-a cerut să-și informeze clienții.

Teoriile conspirației au alimentat crearea unei piețe de produse „anti-5G”, care nu au niciun efect.

Nu există nicio dovadă că rețelele 5G sunt dăunătoare pentru sănătate. Organizația Mondială a Sănătății a declarat că rețelele mobile 5G sunt sigure și nu diferă fundamental de rețelele 3G și 4G existente.

Rețelele mobile folosesc unde radio neionizante, care nu afectează ADN-ul.

În ciuda acestor lucruri, au existat cazuri în care oamenii au atacat și distrus astfel de transmițătoare, despre care credeau că le afectează sănătatea.

Publicitate

Citeste si...