Trimite-ne imagini si mesaje pe WhatsApp - 0757477968

Ne puteti contacta prin e-mail: info@antena24.ro sau pe facebook: facebook.com/antena24.ro

Extern

Comisia Europeană a aprobat schema Guvernului în valoare de 3,3 miliarde de euro, pentru susţinerea IMM-urilor

Comisia Europeană a aprobat schema Guvernului în valoare de 3,3 miliarde de euro, pentru susţinerea IMM-urilor
Comisia Europeană a aprobat schema Guvernului în valoare de 3,3 miliarde de euro, pentru susţinerea IMM-urilor

Comisia Europeană a anunțat că a aprobat o schemă de ajutoare a României în valoare de 16 miliarde de lei, adică aproximativ 3,3 miliarde de euro, ce vizează susținerea întreprinderilor mici și mijlocii afectate de criza declanșată de coronavirus.

Executivul comunitar a acceptat măsurile propuse de București, după ce a constatat că acestea sunt necesare și proporționale cu situația în care se găsește economia românească.

Vineri, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a declarat pentru B1 TV că peste un milion de contracte individuale de muncă au fost suspendate.

Multe firme au fost nevoie să-și reducă sau chiar să-și întrerupă activitatea din cauza epidemiei de COVID-19, fie urmare a Ordonanțelor Militare emise de când a fost decretată starea de urgență.

În acest context, Guvernul a pus la punct un mecanism prin care statul va plăti șomaj tehnic angajaților acelor firme afectate de criză.

În șomaj tehnic ar urma să ajungă și bugetarii, aceștia urmând ca, prin rotație, să rămână câte 15 zile acasă, ca măsură de prevenție.

Sprijin pentru IMM-urile afectate de COVID-19. Ajutor de 3,3 miliarde euro

România i-a notificat Comisiei Europene o schemă cu un buget de 3,3 miliarde de euro pentru susținerea întreprinderilor mici și mijlocii afectate de criza coronavirusului.

Comisia a concluzionat că măsurile notificate de România sunt necesare, adecvate și proporționale pentru a remedia o perturbare gravă a economiei unui stat membru”, se arată într-un comunicat oficial.

Scopul este ca firmele să își acopere nevoile imediate de capital de lucru sau de investiții, astfel încât acestea să își poată continua activitatea.

România va putea ajuta IMM-urile să își acopere nevoile în materie de investiții și de capital de lucru în aceste vremuri care ne pun la încercare, prin acordarea de granturi directe și de garanții publice pentru împrumuturi”, a declarat Margrethe Vestager, vicepreședintă executivă și responsabila cu politica în domeniul concurenței.

Vestager a mai precizat că executivul comunitar va continua să colaboreze cu statele membre UE, astfel încât efectul epidemiei de coornavirus asupra economiilor să fie atenuat.

În cadrul acestei scheme, se va acorda sprijin sub formă de granturi directe și garanții de stat ce vizează creditele de investiții și finanțarea capitalului de lucru.

Citeste tot pe b1.ro

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *