Actualitate

CONFISCAREA MAŞINII şi AMENZI usturătoare pentru şoferii care transportă pachete pe ruta ROMÂNIA-ITALIA

CONFISCAREA MAŞINII şi AMENZI usturătoare pentru şoferii care transportă pachete pe ruta ROMÂNIA-ITALIAFoarte mulţi români aflaţi în Italia apelează la serviciile oferite de microbuze româneşti pentru a trimite pachete celor dragi, acasă, în România.

Multe dintre aceste mijloace de transport nu au însă autorizaţiile necesare, riscând astfel confiscarea autovehiculului și a pachetelor pe care le transportă precum și amenzi considerabile.
Încă din februarie 2016, ministerul Transporturilor și cel de Interne din Italia au emis o circulară prin care obligă șoferii să aibă documentația necesară în cazul pachetelor care sunt transportate, să arate locul de unde provin, scrie Gazeta Românească.

Dacă șoferii riscă și transportă aceste pachete fără să aibă niciun fel de documente, mașina este pe loc confiscată și primește amendă de la 2000 la 12.400 de euro.

Alți șoferi aleg să spună că pachetele sunt ale lor, în acest fel reușind să le aducă în România fără probleme.

Un incident din ziua de 26 ianuarie, pe autostrada A14, în apropierea orașului Ancona, un microbuz românesc care transporta persoane și pachete în Italia a fost oprit de poliția rutieră italiană iar după controalele efectuate, șoferul a fost amendat cu 2000 de euro , iar autovehiculul a fost reținut.
Potrivit circularei emise, șoferii sunt obligați să aibă la bord documentația legală de însoțire a mărfii, care poate fi vamală, administrativă, fiscală, sanitară și de siguranță, în funcție de tipul mărfii transportate. Circulara arată că documentele cele mai comune sunt CMR (scrisoarea de trăsură) și DDT (documentul de transport).

Infoalert.ro

Citeste si...