Actualitate

CONTROALE ȘI VERIFICĂRI PENTRU COMBATEREA BRACONAJULUI PISCICOL

Peste o tonă de pește, fără documente legale, a fost confiscată de polițiști, în urma unei acțiuni efectuate în Delta Dunării.

În perioada 20-25 februarie 2021, polițiștii Serviciului de Poliție ,,Delta Dunării” au acționat pentru protejarea fondului piscicol și depistarea celor care nu respectă prevederile legale în domeniul pescuitului.

Astfel, au fost efectuate 11 acțiuni și controale în Delta Dunării, atât în zona navigabilă, cât și terestru.

În urma acestor activități, au fost constatate 2 infracțiuni prevăzute de O.U.G. nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura, 2 persoane fiind conduse la sediul poliției, pentru cercetări.

De asemenea, a fost indisponibilizat un autoturism, iar 76 de unelte de pescuit au fost confiscate (55 de setci din fire textile – ave și 21 de setci monofilament, în lungime totală de 2.500 m).

Totodată, au fost confiscate 1.168 de kilograme de pește.

Exemplu:
La data de 20 februarie 2021, polițiștii au surprins, în Murighiol, județul Tulcea, doi bărbați în timp ce ar fi transportat, într-un autoturism, 184 de kilograme de pește din diferite specii, fără a deține documente legale de proveniență.

Autoturismul a fost ridicat în vederea confiscării, iar peștele a fost confiscat și predat unei societăți de profil, pentru valorificare.

În cauză, a fost întocmit dosar penal.

Citeste si...