Extern

CORONAVIRUS. A fost înregistrat primul deces în afara granițelor Chinei. Peste 300 de oameni au murit din cauza temutului virus și peste 14.500 sunt infectați

CORONAVIRUS. A fost înregistrat primul deces în afara granițelor Chinei. Peste 300 de oameni au murit din cauza temutului virus și peste 14.500 sunt infectațiPrimul deces provocat de coronavirus a fost înregistrat în afara Chinei. Este vorba despre un bărbat chinez, în vârstă de 44 de ani, care a murit, sâmbătă, în Filipine, informează CNN.

Acesta s-a aflat în luna ianuarie în Wuhan, orașul considerat epicentrul epidemiei, împreună cu o femeie în vârstă de 38 de ani. De altfel, odată întoarsă în Filipine, aceasta a fost prima persoană la care s-a confirmat infecția cu coronavirus în țara din sud-estul Asiei. În acest moment, pacienta se află în curs de reabilitare.

Între timp, bilanțul deceselor provocate de noul coronavirus a ajuns la 305. Potrivit celor mai recente date, la nivel mondial au fost înregistrate peste 14.500 de cazuri de infecție.

Prezența coronavirusului a fost confirmată pe teritoriul a 25 de țări.
Încercând să oprească răspândirea virusului, mai multe țări au impus interdicții de călătorie în China și au decis să-și evacueze cetățenii din țara asiatică.
Aproximativ 60 de milioane de oameni sunt blocați în orașele chineze, intrate în carantină din cauza coronavirusului.

Pe lista orașelor chineze închise de teama virusului a fost adăugat și Wenzhou, unde trăiesc 9 milioane de oameni și au fost înregistrate peste 265 de cazuri de contaminare. Astfel, începând de duminică, circulația automobilelor va fi restricționată, iar locuitorii sunt obligaţi să rămână la domiciliu, o singură persoană din gospodărie fiind autorizată să iasă din casă o dată la două zile. De asmenea, transportul public este suspendat, iar locurile publice, precum cinematografele, sunt închise. Totodată, școlile ar urma să fie închise până la 1 martie, iar companiile nu își vor relua activitatea înainte de 17 februarie. Wenzhou se află la 800 km de Wuhan.

sursa

Citeste si...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *