Sanatate

Covid-19: Varianta virusului Kent „pe cale să măture lumea”

Varianta coronavirusului găsită pentru prima dată în Kent ar putea deveni tulpina dominantă a lumii, a prezis șeful programului de supraveghere genetică din Marea Britanie.

Prof. Sharon Peacock a declarat pentru podcast – ul BBC News, că noua variantă a „măturat țara” și „va mătura lumea, după toate probabilitățile”.

Ea a spus că variantele sale de secvențiere a virusului ar putea fi necesare timp de cel puțin 10 ani.

Varianta Kent a fost deja detectată în peste 50 de țări.

A fost detectat pentru prima dată în septembrie 2020 în sud-estul Angliei și răspândirea sa rapidă în lunile următoare a fost citată drept motiv pentru introducerea unor noi reguli de blocare în Marea Britanie în ianuarie.
Prof Peacock, directorul consorțiului Covid-19 Genomics UK, a declarat: „Ceea ce ne-a afectat cu adevărat în acest moment este transmisibilitatea”.

Ea a adăugat: „Odată ce vom trece peste [virusul] sau acesta se mută pentru a nu fi virulent – cauzează boli – atunci nu mai putem să ne îngrijorăm. Dar cred că, în viitor, vom face asta de ani de zile. În opinia mea, vom continua să facem acest lucru timp de 10 ani. ”

Vaccinurile actuale au fost concepute în jurul versiunilor anterioare ale coronavirusului, dar oamenii de știință cred că ar trebui să lucreze în continuare împotriva celor noi, deși poate nu la fel de bine.

Prof Peacock a declarat că vaccinurile aprobate pentru utilizare în Marea Britanie par să funcționeze bine împotriva variantelor existente ale virusului din țară.

sursa

Citeste si...