Extern

Covid: Poliția din Paris investighează „petreceri secrete de lux”

Poliția franceză a lansat o investigație cu privire la presupuse mese și petreceri clandestine din Paris, dezvăluit într-un raport TV sub acoperire.

Ministrul francez de Interne, Gérald Darmanin, a ordonat ancheta, spunând că astfel de adunări, care încalcă regulile de închidere Covid, ar fi „total inacceptabile”.

Un canal de televiziune privat, M6, a postat pe Twitter filmul sub acoperire, cu descrierea „caviar, șampanie, meniuri de bucătari de top și fără mască obligatorie”.

Franța se află acum la al treilea blocaj.

Noile restricții au intrat în vigoare la nivel național sâmbătă și vor continua timp de patru săptămâni, cu scopul de a stopa creșterea numărului de cazuri Covid-19. Duminică, numărul pacienților Covid în terapie intensivă a crescut la 5.341, punând spitalele franceze într-o presiune uriașă.

Toate școlile și magazinele neesențiale sunt închise și este prevăzută o stingere de noapte între orele 19:00 – 06:00.

Filmul M6 arăta un club de mese privat fără nume într-un „cartier inteligent” din Paris, unde oaspeților li s-a spus că își pot scoate măștile. Locul secret, cu jaluzelele în jos, a fost accesat printr-un bloc de apartamente.

Un chelner este auzit spunându-i reporterului – care se prezintă ca oaspete – că „oamenii care vin aici nu poartă măști; odată ce ați intrat aici nu mai există Covid”.
Potrivit raportului, bucătăria înaltă din meniu începe de la 160 EUR (136 GBP; 188 USD) și poate costa până la 490 EUR de persoană.

Videoclipul arată, de asemenea, imagini sub acoperire a ceea ce se pare că este o cină secretă într-un loc luxos. Comanda vocală spune că oaspeții au plătit 220 de euro pe cap, iar unii s-au sărutat obraz la obraz, ignorând toate regulile Covid de distanță.

O femeie este auzită susținând că „săptămâna aceasta am luat masa la două-trei restaurante – așa-numitele restaurante clandestine – cu niște miniștri”.
sursa