Extern

Covid Statele bogate „blochează” planurile de vaccinare pentru țările în curs de dezvoltare

Țările bogate – inclusiv Marea Britanie – blochează propunerile pentru a ajuta națiunile în curs de dezvoltare să își mărească capacitățile de producere a vaccinurilor, arată documentele difuzate la BBC Newsnight.

Mai multe țări mai sărace au cerut Organizației Mondiale a Sănătății să le ajute.

Dar națiunile mai bogate împing înapoi dispozițiile din dreptul internațional care le-ar permite să realizeze acest lucru.

Acest lucru este în conformitate cu o copie filtrată a textului de negociere al unei rezoluții a OMS cu privire la această problemă.

Printre aceste națiuni mai bogate se numără Marea Britanie, SUA, precum și Uniunea Europeană.

Marea Britanie luptă împotriva propunerilor de vaccin Covid fără brevete
Lumea aflată în pragul eșecului moral catastrofal – OMS
India începe cea mai mare acțiune de vaccinare Covid din lume
„Acolo unde am putea avea un limbaj acolo care ar face mai ușor pentru țări să producă mai multe vaccinuri și mai multe medicamente în țara lor, ar include inițiative care să finanțeze și să faciliteze acest lucru. Marea Britanie se află pe partea opusă argumentului încercării de a eliminați din text acele tipuri de propuneri progresive „, spune Diarmaid McDonald, de la Just Treatment, un grup de pacienți pentru acces echitabil la medicamente.

Un purtător de cuvânt al guvernului britanic spune că „o pandemie globală necesită o soluție globală, iar Marea Britanie conduce din față, conducând eforturi pentru a asigura accesul echitabil din întreaga lume la vaccinurile și tratamentele Covid”.

Purtătorul de cuvânt afirmă că Marea Britanie este unul dintre cei mai mari donatori ai eforturilor internaționale pentru a asigura că peste un miliard de doze de vaccinuri coronavirus ajung în țările în curs de dezvoltare în acest an.

Dacă și când guvernele ar trebui să intervină pentru a asigura aprovizionarea la prețuri accesibile cu medicamente este o problemă de lungă durată.

Dar capacitatea diferitelor țări de a furniza vaccinuri și medicamente a fost evidențiată de pandemie.
sursa