Actualitate

Cozi kilometrice la punctele de trecere a frontierei din vestul țării

Cozi kilometrice la punctele de trecere a frontierei din vestul țării
Cozi kilometrice la punctele de trecere a frontierei din vestul țării

Vămile din vestul țării au fost luate cu asalt de zeci de mii de oameni, în primele ore ale zilei de duminică, atât pe sensul de ieșire din țară, cât și la intrare.

Exasperați, oamenii au început să scandeze și să se certe cu forțele de ordine și, așa se face că mai bine de 30,000 de oameni au scăpat fără a fi verificați pentru noul coronavirus
Controalele epidemiologice țin cozile în loc la frontiere

Întârzierile au fost provocate de faptul că fiecare persoană trebuia să treacă printr-un triaj epidemiologic, pentru a se stabili că nu prezintă simptomele unei infecții cu COVID-19.

În ultimele 24 de ore, pe la Nădlac I au intrat 4100 de persoane, iar vameșii au fost copleșiți de numărul mare de persoane care s-au călcat în picioare pentru a ieși din Ungaria. Din cauza tensiunilor provocat de oboseală și frustratre nici o regulă și nici distanțarea socială nu au mai fost respectată.
Din cauza faptului că șoferii stateau de mai bine de 5 ore la cozi interminabile, autoritățile s-au văzut nevoite să deschidă mai multe puncte de trecere a frontierei.

Oamenii au luat cu asalt Vama Borș, abia redeschisă, același lucru care s-a întâmplat și la punctul de trecere Nădlac II, pe care autoritățile au fost nevoite să o folosească, după ce Nădlac I nu a mai făcut față exodului.În acesată perioadă, majoritatea celor care doresc să treacă granița sunt nevoiți să o facă pe căi terestre, pentru că cele mai multe zboruri sunt anulate, din cauza pandemiei.

Poliția de Frontieră, nevoită să supună oamenii la mai multe controale

Alexandra Popescu, purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră, a declarat, sâmbătă că la punctul de trecere a frontierei Nădlac, coada la intare în țară se întinde pe aproximativ șapte kilometri, iar timpii de așteptare se prelungesc în condițiile în care persoanele trebuie să treacă prin procedurile de verificare a stării de sănătate.

” La intrarea în țară sunt deschise absolut toate arterele pe care punctul de trecere a frontierei le are, respectiv șase, iar fiecare arteră este asigurată cu polițiști de frontieră unguri și români, pentru că așa este procedura, controlul se desfășoară în comun. Astfel, la intarea în țară, numai în ultimele 24 de ore au intrat 3.000 de persoane, cu aproximativ 800 de mijloace de transport, iar la ieșirea din țară avem undeva la 4.000 de persoane, cu 1.100 de mijloace de transport. Chiar dacă a expirat starea de urgență și suntem în starea de alertă, acele măsuri speciale care s-au luat în toate punctele de frontieră deschise încă sunt aplicabile, în sensul că cine se prezintă la controlul de frontieră prezintă documentele de călătorie polițistului de frontieră care le verifică, după care fiecare persoană în parte este preluată de către colegii noștri de la direcțiile de sănătate publică, aflați în punctele de frontieră, pentru verificarea stării de sănătate și pentru completarea declarației pe proprie răspundere. Astfel, pe lângă numărul ușor crescut de persoane care se prezintă, în acest moment, la punctul de trecere a frontierei Nădlac I, în continuare sunt aceste verificări speciale, ceea ce duce la timpi măriți de așteptare”, a explicat purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră.

sursa

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *