Stiri Nationale si Internationale.

Creerul adolescentilor pauzat de tehnologie,acestia nu mai stiu nici macar TABLA INMULTIRI.


Influența tehnologiei asupra vieții noastreTehnologia este atât de mult avansata încât este prezentă peste tot în viata noastră si nu există aproape niciun loc de pe glob unde sa nu fi patruns acest trend important al ultimelor două secole.

Chiar dacă la începutul avansului tehnologic, aceasta era folosită numai în procesul de producție, acum a ajuns și în casele noastre astfel că viața ni s-a schimbat într-un mod radical.
Nu își imagina nimeni că lumea va ajunge așa cum este astăzi și de asemenea nimeni nu își poate imagina ce va fi nici pe o perioadă scurtă de 10 ani pentru că lucrurile evoluează din ce în ce mai rapid în această industrie.

Avantajele tehnologiei sunt multiple pentru omenirea, dar fiecare avantaj poate deveni în același timp și un dezavantaj fiindcă tehnologia este o sabie cu două tăișuri.
Firește că majoritatea indivizilor se gândesc numai la efectele pozitive însă totul trebuie văzut din cel puțin două perspective pentru a avea o imagine de ansamblu.

Sigur, tehnologia ne ajută să fim mai rapizi atât în procesul de comunicare cât și în orice am face de la durata timpului de călătorie până la rapiditatea de a găti mâncare, însă aceasta are și efecte negative.

Cei mai mulți dintre noi se bazează excesiv pe tehnologie devenind practic dependenți de ea.
Nu se mai poate  face nici macar niste lucruri elementare fară a utiliza aparatura electrocasnica.

Daca am ramane fara energie electrica pe o perioadă mai lunga de o zi cel mai probabil ar fi ca mulți dintre noi ar suferi destul de mult.

Orice sfera a vieții noastre s-a „tehnologizat”. Din pacate, tehnologia ne face sa devenim mai PROSTI, sa comunicăm din ce în ce mai mult prin intermediul diferitelor site-uri sau cu ajutorul telefonului si ne pierdem ușor, ușor capacitățile de a calcula si de a vorbi fața în fața cu o persoana, mulți copii nu mai ies afară sa se joace fiindca fac acest lucru pe computerul personal și devin astfel înca de mici sedentari și cu posibile probleme de adaptare la societate.

După cum spuneam tehnologia ne face viața mai ușoara însa nu ar trebui să depindem în totalitate de ea. Trebuie să vedem clar care sunt dezavantajele și care sunt avantajele astfel încât sa putem alege o variantă care să nu ne afecteze extrem de mult pe viitor.

Aceeași tehnologie poate fi folosită și în medicină pentru a salva oameni, dar și în conflicte armate pentru a distruge inamicii.

Omul trebuie să controleze tehnologie și nu tehnologia pe om însă va mai dura mult timp până când majoritatea oamenilor își vor da seama că nu au neapărat nevoie de tehnologie pentru orice, însă e posibil ca atunci să fie prea târziu.

Distribuie


Lasă un răspuns